Skocz do zawartości

[320d 150km] auto gaśnie, a jak troche ostygnie jedzie dalej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników marki!

Mam taki "mały" problem, mianowicie jakiś czas temu auto się nagrzało i w trakcie jazdy zgasło :duh: ... no to zadzwoniłem po ziomka, żeby mnie scholował, ale jak przyjechał jeszcze raz spróbowałem i odpalił.

Pojechałem do mechanika to powiedział, że jak wymienię filtr paliwa powinno pomóc (fakt... nie wymieniałam tego filtru 2-3lata :)).

Między czasie pare razy "przepalałem" auto na autostradzie.

Dodam że tankuję tylko verve lub v-power diesel

Auto 3 miesiące jeździło ok i ostatnio znowu zgasło! Troche wskazówka wody opadła, auto odpaliło i pojechało dalej! ;x

Po podpięciu pod kompa (INPA) pokazało 3 błędy:

44a0 Injektor bank 1

4433 Injector cyclinder 3

4443 Injector cyclinder 4

szukałem w google ale nic konkretnego nie znalazłem, jedyny trop to zalany ecu i zapchane kanały ale nic takiego u siebie nie zaobserwowałem..

Może ktoś miał podobny problem i mógłby mnie nakierować ocb, bo chce dzisiaj oddać auto do mechaniora, ale nie chce żeby mnie nabił w przysłowiową butelkę :)

Pozdrawiam

I z góry dzięki za odpowiedzi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierwsze sprawdziłbym korekcje wtryskiwaczy, później czy wtyczki do wtryskiwaczy są dobrze zapięte. Diagnostyka podczas jazdy i będzie jasność, skąd jesteś? Może znajdzie się ktoś z okolicy i pomoże.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wczoraj wieczorem chciałem odpalić auto i zobaczyć korekcje wtrysków ale po paru sek. zgasł :( :duh:

Dzisiaj będę próbować jeszcze raz.

Jeśli chodzi o wtryski, nikt tam nie zaglądał i nie majstrował żeby mogły być odpięte :mad2:

Jestem z Wrocławia..

Pozdrawiam.

Opublikowano

Na pierwszy żut oka to wygląda jak by paliwa nie dostawał ale jak był przegrzany to można się wszystkiego spodziewać.

Piszesz że ostatnio był niedogrzany ?

Napisz do Mańka na prive to może znajdzie czas dobrą diagnozę bo on jest w twojej okolicy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rzut...

Podobne problemy w innej marce spowodowane były wadliwym czujnikiem wałka rozrządu.

A co do paliwa - nie polecam tankować tylko vervy czy v-power .

To może też sugerować coś z pompą paliwa (też takie rozwiązanie się pojawiło na innych forach)

With mobilephone sent.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem z Wrocławia..

Pisz na pw albo dzwoń, nr mam w podpisie i umówimy się jakoś, sporo opowiem Ci na co zwrócić uwagę w tym modelu i silniku, mam go 6 lat więc co nieco wiem :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Panowie. Mam identyczną sytuację co założyciel tematu. Zachowanie auta bardzo podobne. Błędy takie same. Udało Wam się jakoś problem rozwiązać ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też gaśnie podczas jazdy? Czy tylko nie odpala na ciepłym?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Gaśnie podczas jazdy. Da się odpalić ale po dodaniu gazu znowu gaśnie. Po jakimś czasie odpala i jedzie normalnie. Częściej właściwie zdarza się to na zimnym niż na ciepłym silniku. Błędy takie same jak u kolegi.