Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy przerabiał ktoś temat założenia do F11 bagażnika dachowego jeśli w aucie nie występują relingi. Obdzwoniłem dziś parę sklepów i okazuje się, że nie mają dedykowanego zestawu do tego auta. Chcę na dach założyć trumnę lub przynajmniej uchwyty na narty.

Czy ktoś przerabiał temat??? :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano

Wydaje mi się że bez dokupienia relingów to chyba się nie obejdzie :( a jak juz dołożysz relingi to już będziesz miał z górki :D chociaż sam montaż religów też może nie być taki prosty :cry:

ps Ja osobiście nie widziałem f11 bez religów myślałem że to wyposażenie standardowe

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Otoz jest sporo F11ek bez zintegorwanych relingow. Sam taka posiadam :-) jesli chodzi o mozliwosci przewozu czegos na dachu to mi udalo sie znalezc produkt dedykowany do F11 bez relingow i produkuje go firma LaPrealpina (belki LP49 (124cm) wraz z kitem montazowym do BMW serii 5 touring (rocznik 2010 +) bez zintegrowanych relingow (L1272)). Calosc ca 600 PLN. Nie jest to byc moze tak eleganckie rozwiazanie jak relingi ale mi udalo sie przewiezc 4 rowery na dachu nad morze. Jesli chodzi o relingi to koszt w ASO ca 5kpln wraz z montazem. Samodzileny montaz nie jest trywialny i obejmuje demontaz podsufitki ze wzgledu na brak dostepu do ostatniego ostatniej sruby montazowej relingu (lub tez jak kto woli pierwszej od tylu). Reszte chyba mozna ogaranc po demontazu uchwytow nad drzwiami. Tak sobie mysle ze byc moze demontazu podsufitki udaloby sie moze uniknac jesli po usunieciu listew maskujacych na dachu i odkryciu otworow montazowych w dachu ktos zdecydowalby sie na wykonania otworu w podsufitce w miejscu gdzie jest ten ostatni otwor i zaslepieniuu go pozniej jakims magicznym plastikiem/zaslepka...ot taka kocepcja...
Opublikowano
jest jeszcze jeden producent: Menabo (belki E2 - AL2; baza montazowa KT PD uchwyty FIX 003G), tyle jesli chodzi o internet :-)