Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Sprawa wygląda następująco, otwieram auto z pilota zapalają się ringi, światła z tyłu, światełko w środku. Po jakimś czasie światło w środku gaśnie, po otwarciu drzwi nie zapala się więcej. Gdy wysiadam z auta tez się nie zapala, gdy wsiadam ponownie ani wcale. Na lampce jest tylko opcja włączenia światełka, nie ma opcji przestawienia na drzwi czy coś. To tak ma być? :duh:

Da radę jakoś zmienić, aby światło w środku zapalało się po otwarciu drzwi jak w każdym cywilizowanym aucie? :roll:

Dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano
Gdy ruszysz (zaczniesz jechać) z otwartymi drzwiami masz sygnalizację niezamkniętych drzwi? Czy sprawa dotyczy wszystkich drzwi czy tylko kierowcy?
Opublikowano
Gdy ruszysz (zaczniesz jechać) z otwartymi drzwiami masz sygnalizację niezamkniętych drzwi?

A nie wiem, jutro sprawdzę i dam znać.

Czy sprawa dotyczy wszystkich drzwi czy tylko kierowcy?

Światło zapala się tylko w bagażniku, żadne inne drzwi nie zapalają mi światełka.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czekamy na Ciebie czy problem dotyczy jednych drzwi czy wszystkich.

Jak jednych to problem raczej lezy w zamku (nie wiem, microswitch tam jest?) a jak wszystkich to pewnie jakiegos modułu etc ?

Opublikowano

Pewnie poprzedni właściciel przerobił świecenie po otwarciu drzwi na świecenie po otwarciu auta z pilota.

Nie jestem pewien na ile jest to możliwe, ale ja bym szedł tym tropem.

Kiedyś na forum właśnie czytałem, jak gość chciał podłączyć ringi zamiast oświetlenia wewnątrz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

Sprawa wygląda następująco, otwieram auto z pilota zapalają się ringi, światła z tyłu, światełko w środku. Po jakimś czasie światło w środku gaśnie, po otwarciu drzwi nie zapala się więcej. Gdy wysiadam z auta tez się nie zapala, gdy wsiadam ponownie ani wcale. Na lampce jest tylko opcja włączenia światełka, nie ma opcji przestawienia na drzwi czy coś. To tak ma być? :duh:

Da radę jakoś zmienić, aby światło w środku zapalało się po otwarciu drzwi jak w każdym cywilizowanym aucie? :roll:

Dziękuję i pozdrawiam :)

A co się dzieje, gdy gdzieś tam dojeżdżasz, zatrzymujesz się, gasisz silnik i wyjmujesz kluczyk? Też oświetlenie wnętrza się nie zapala?

Opublikowano

Jadąc gdzieś, dojeżdżam i gasze auto, wyciągam kluczyk i SWIATLO SIE ZAPALA.

Po ruszeniu autem z otwartymi drzwiami nie wyświetla się jakiś komunikat...

Przy otwieraniu i zamykaniu auta nie mryga mi awaryjnymi.

Dziś po podłączeniu kompa był jakiś problem z FZD A680 error stored 68...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moduł FSD (dachu) obsługuje również oświetlenie wnętrza, więc po błędzie dojdziesz przyczyny.