Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dzisiaj zaświeciła mi się lampka kontroli hamulca na kolor żółty. Stan płynu jest w okolicy MAX., nie świeci ciągle lecz gaśnie w momencie zmiany pochyłu samochodu. Wyczytałem w instrukcji, że może to być awaria DBC(dynamiczna kontrola hamowania)jednak nie zauważyłem żadnych zmian przy hamowaniu. Auto było wcześniej na myjce i 5 dni stało w ciepłym garażu. Przeprasza za pisownię, ale pisałem bez okularów na telefonie :lol:
Opublikowano
Kiedyś miałem podobnie. Zapaliła się kontrolka hamulca, a powodem było mniejsze ciśnienie powietrza w jednym kole. Normalnie powinna zapalić się kontrolka niskiego ciśnienia ale świeciła od hamulca. Zresetuj ciśnienie w ogumieniu , może pomoże. Sprawdź jeszcze klocki h.
  • Moderatorzy
Opublikowano
A nie jest do wymiany płyn?? Sprawdź w serwisach.
Opublikowano
Dzięki, skończyło się na pompowaniu kół(była straszna babajaga :lol: ). A na wiosnę zbadam sobie płyn hamulcowy.
Opublikowano
Dzięki, skończyło się na pompowaniu kół(była straszna babajaga :lol: ). A na wiosnę zbadam sobie płyn hamulcowy.

Piotrek pilnuj ciśnienia w kapciach, bo zabijesz X-drive...

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)