Skocz do zawartości

Auto na podnosniku ''service due'' nie mozna skasowac???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem wyskakuje mi bład '' service due '' wyswietlił sie wraz z konczacymi sie klockami z tyłu, wymieniłem klocki i czujnik servis skasowany z licznika i wszystko ok. a'' service due'' pozostał mozna go skasowac licznikiem ale tylko na trzy dni i bład powraca gdy auto na podnosniku wyswietla sie na żółto . gdy jest na czerwono po skasowaniu data przestawia sie na miesiac i wszystko od poczatku. Moze ktos uporał sie juz z takmi problemem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź czy w I-drive masz datę serwisu zmienioną jak na filmie poniżej.

Opublikowano
Na filmie jest to bardzo fajnie pokazane. Ale wydaje mi sie ze u mnie nie mozna tak kasowac daty. Musze poczekac az wyswietli mi sie znowu serwis na czerwono. Moze wtedy pojdzie zmienic date. Teraz jest na zólto podnosnik wyskakuje miedzy zegarami przy odpalaniu auta. Gdy wchodze do drivea w ogole nie widac bledu.
Opublikowano
sprawdziłem i zauważyłem ze jednak mozna zmieniac date ale w innych servisach ale nie w service due ponieważ wchodzac do I-drive wcale go tam nie ma..
  • 2 lata później...
Opublikowano
Witam. Panowie mam ten sam problem jestem po generalnym serwisie mojej e60,520d 6r. Wymienilem klocki.czujniki bo były zmostkowane przez byłego włascicela i wyskakuje mi błąd servis due. Tak ze wymienilem sprzęgło hydrokinetyczne na nowe całkowicie miskofiltr adaptacja skrzyni. Błąd pojawia sie przy każdym odpaleniu auta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłączenie pod ista rozwiąże problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.