Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem dotyczy E46 318i z 2003 r.

Wraz z mrozami ujawnił się mały problem. Jeśli samochód przez pewien okres stoi w minusowych temperaturach to często podczas jazdy występuje chwilowy zanik prądu (?) tzn. Zapalają się kontrolki trakcji, ABS i hamulców, gasną ekrany klimy i radia. Po ok 5-10s wszystko wraca do normy. W tym czasie silnik działa prawidłowo i mogę normalnie prowadzić.

Raz zdarzył się poważniejszy przypadek: wszystko tak jak wyżej + zatrzymały się wskazówki zegarów, nie wróciło do normy po kilku sekundach, po zjechaniu na parking, zgaszeniu silnika nie mogłem go ponownie uruchomić, rozrusznik nie kręcił, kontrolki się paliły, radio i klima nie działały. Po kilku minutach wszystko wróciło do normy i mogłem kontynuować jazdę.

Sprawdzałem klemy i połączenie masy - wszystko wygląda bardzo czysto.

Czy ktoś miał podobny przypadek lub jakiekolwiek sugestie jaki może być powód powyższych problemów?

Opublikowano
Mam identyczny problem u siebie. Jeszcze nic z tym nie robilem bo az tak czesto to sie nie zdarza ale z tego co udalo mi sie ustalic moze to byc wina regulatora napiecia choc miernikiem u siebie kilka razy sprawdzalem i wartosci w normie. Jak rozwiazesz ten problem u siebie to daj znac :-)
Opublikowano
U mnie to samo, regulator nowy.

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

Opublikowano
Wiec chyba to nie regulator skoro kolega wymienil i dalej to samo ma. Moze gdzies zwarcie sie robi w instalacji ? A Wy macie radia seryjne czy sklepowe?
Opublikowano
Ja u siebie mierzylem i wydaje mi sie ze wszystko w normie. Ale musze jeszcze sprawdzić po dluzszym postoju na zimnym silniku. Bo wlasnie te objawy pojawiaja sie najczesciej. Dzis rano w drodze do pracy mialem 3 razy taka sytuacje( Abs,asc, radio,klima i migajace swiatla). :mad2: