Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg ETK nie wszystkie mialy szpere.

Aby zobaczyc czy ma szpere na blaszce na dyfrze powinien byc symbol dyfra i litera S.

Jak jej nie ma to mozesz wlozyc do niego polosie i jak krecisz jedna a druga idzie w przeciwna strone to nie ma szpery a jak ida obie w ta sama to jest szpera.

Opublikowano
Jakos nie umie sie tam połapac, bo na tej stronie wyswietla mi po wpisaniu VIN bardzo duzo opcji na kazdy element, nie ma tak, że mam konktetnie co zostało zamontowane w tym samochodzie tylko po 3-4 mozliwosci (naprzykład ze mozna miec 4 rodzaje kompuuterów albo 2 rodzaje układów hamulcowych) wiec nie rozumie co daje ta strona.
Opublikowano
Szpera była opcją i to nie tylko w iesie, poza tym nie wiesz czy dyfer nie był wymieniany, więc jak chcesz komuś napisać na 100% czy jest zamontowana, to musisz to sprawdzić np. w sposób podany przez kolegę Centrino, czyli kręcąc półośkami.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
tyle to wiem ale czy jest sposób sprawdzenia naprzykład po numerach VIN

A nie łatwiej jednak z blaszki znamionowej ?

Poza tym - chyba się nie pomylę jak powiem, że większość is-ów to była BEZ szpery... jeszcze nie udało mi się (osobiście) spotkać is-a ze szperą...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tyle to wiem ale czy jest sposób sprawdzenia naprzykład po numerach VIN

podaj mi siedem ostatnich znaków z numer VIN, to Ci powiem.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Mozna ze blaszki krecąc kołami ale on nie stoi w mojej miejscowosci i dlatego pytam bo nie chce mi sie tam specjalnie po to jechac ale widocznie bede musiał to zrobić. No to teraz panie kolego mnie załamałes bo ja czytając czyjąs wypowiedz wprowadziłem sie w bład myslac ze kazdy ma szpere a conajmniej wiekszosc a tutaj sie okazuje ze mało który.

Mam jeszcze z tego samego roku co IS tez Coupe tylko 323i 1995 rok pewnie tez moge nie liczyc ze jest tam szpera :(

Opublikowano

A więc w specyfikacjach które Ci wysłałem na PW, masz podane jak auta opóściły fabrykę.

Ani w jednym, ani w drugim nie było blokady mechanizmu różnicowego.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM