Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Tydzień temu odebrałem moje f15. Już z systemem tym samym co w serii 7 :)

Mam pytanie do Was. Zauważyłem że jest tam funkcja screen mirroring. Próbowałem połączyć swojego iphona ale bez rezultatu. Znalazłem film na YT gdzie koleś w Ameryce - jakiś sprzedawca normalnie pod salonem - demonstruje jak połączyć ipona do bmw. Tyle że u mnie to jakoś nie działa.

Robi się to przez wifi. Tyle że u mnie przy próbie łączenia system samochodu pyta o hasło do wifi. I tu problem. Nigdzie takiego nie mam. Zadzwoniłem nawet na linie obsługi klienta, ale tam powiedziano mi, że nie podają hasła bo to tylko dla użytku samochodu ( ??) I dupaa, nie mogę nic zrobić. Facet na tej infolinii powiedział, że w stanach umożliwiają, ale tutaj nie.

Czy ma ktoś sposób żeby to jakoś obejść ? Fura z ponad 400 kawałków i taki dziwny manewr... Trochę słabe jak dla mnie, dlatego postanowiłem szukać rozwiązania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na filmie gość łączy się przez BlueTooth a nie WiFi. Połączenie WiFi robi się "automagicznie" po sparowaniu urządzeń przez Bluetooth.

Przy okazji: czy to jest nowy system w sensie sprzętu czy tylko nowy soft?

EDIT:

Tutaj:

film instruktażowy. Generalnie to samo co w twoim filmie.

Opublikowano

No właśnie u mnie przy tym prosi o hasło do wifi od razu i nie da się iść dalej.

Może zaraz po prostu nagram drugim telefonem jak to wygląda. Przy okazji zobaczycie ten nowy system bo czy to nowy sprzęt czy soft tylko to ja już nie wiem.

Opublikowano

Przepraszam, zdjęcia nie dodam bo nie chcę mi się szukać danych do serwera (a gdzieś mam tylko gdzie...)

Jutro może nagram coś więcej jak wyglada system, ale to jak będzie jasno bo tak to mało co widać.

Tak czy inaczej widać od razu, że czegoś tu brakuje patrząc na to co jest na filmie od nich...

https://www.youtube.com/watch?v=z7HFnhbONUQ&feature=youtu.be

EDIT :

tak to wygląda sprzętowo - ale to chyba to samo co było tylko soft inny ?

https://www.dropbox.com/s/ct6j44mgyl0t43g/2016-12-19%2019.52.15.jpg?dl=0

Opublikowano

Przy okazji: czy to jest nowy system w sensie sprzętu czy tylko nowy soft?

Nie znam sie to sie wypowiem :P

Sprzęt na pewno jest w części nowy, bo choćby masz ekran dotykowy,

podejrzewam, ze wpakowali tez przy okazji LTE zamiast przestrzalego już 3G

Opublikowano
No ekran dotykowy, ale powiem Wam że jest do niego tak daleko, że zupełnie nie chce się tam sięgać, więc i tak używam pokrętła ;P
Opublikowano

Nic a nic. U mnie jest właśnie to samo. A hasła Ci nie dadzą bo "to jest tylko na potrzeby samochodu" :( A bez tego nic nie zrobisz.

Pozostaje czekać aż ktoś to ogarnie - bo pewnie kwestia czasu i da się to obejść ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Z tego co się dowiedziałem, to screen mirroring działa m.in. na Androidzie. Nie dziala natomiast na iPhonach. Dla iPhonów jest funkcja Apple CarPlay, która jednak w Polsce dla BMW... nie działa.