Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukałem na forum,ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie..jak rozpoznać czy jest to wersja LCI BMW? A wg co oznacza to "LCI".. posiadam BMW E60 z 2009 roku 520 D se Business Edition . Prosze o wskazówki...a pytam nie bez powodu,ponieważ kupiłem żarówki do zmiany na LED i niektóre nie pasują... Jak na razie zmieniłem podświetlenie tablicy rej...kupiłem tez żarówki żeby zmienić kolor ringów i własnie kupiłem złe..tez nie wiem jak zainstalować żarówki do świateł drogowych i mijania tez je już kupiłem,ale chyba potrzebne sa jakieś adaptory(blaszki) do nowych żarówek..Prosze o pomoc
Opublikowano
Lci to wersja po liftingu.Ty masz 2009 rok czyli lci (po liftingu)zmieniony przedni zderzak, progi,tylni zderzak, boczki drzwi itd.
Opublikowano

W marcu 2007 roku producent wprowadził odmłodzona wersję. Odmłodzone wersje są nazywane odpowiednio E60 LCI oraz E61 LCI.

Ten dokument pomoże rozwiać pewne wątpliwości http://5series.net/info/2008_LCI_Detailed_Changes.pdf

Co do żarówek to wszystko zależy jakiego typu lampy masz w aucie... Były różne wersje, halogenowe,xenon zwykły,xenon dynamic.

Pomóc może rozkodowanie nr vin.

W przypadku zwykłych lamp i żarówek h7 nie licz na nic ciekawego z efektami led, nie ma tam nawet ringow do jazdy dziennej.

Opublikowano
Dzieki koledzy za szczegółowe odpowiedzi to by się zgadzało,bo moje auto jest z 23/12/2009 data rejestracji a produkcji 08/12/2009 . Mam zwykłe lampy a ringi swiecą na pomarańczowo trochę..spróbuje "pokombinować" z tymi światłami ale jak na razie zainstalowałem żarówki podswietlenia tablicy rejestracyjnej i zmieniłem żarówki w halogenach.
Opublikowano
Koledzy jeszcze coś mi tu sie nie zgadza związane z modelem LCI i troche tu czegoś nie rozumiem..znalazłem fajna stronę (zapewne ją znacie) na której można znaleźć różne rzeczy i tam gdy wybieram model BMW E60 sa do wyboru dwa modele jeśli chodzi o dizla E60 (2001-2009) i E60 LCI (2005-2010) i nie rozumiem dlaczego w w nawiasie jest napisane 2001-2010 a dalszy wybór jest tylko do roku 2007! a przy wyborze 2005-2010 jest wybór do 2009 roku..z czego to wynika? Wygląda na to ,że mój model jest LCI bo data rejestracji jest w 23/12/2009 a produkcji 08/12/2009.
Opublikowano
Koledzy jeszcze coś mi tu sie nie zgadza związane z modelem LCI i troche tu czegoś nie rozumiem..znalazłem fajna stronę (zapewne ją znacie) na której można znaleźć różne rzeczy i tam gdy wybieram model BMW E60 sa do wyboru dwa modele jeśli chodzi o dizla E60 (2001-2009) i E60 LCI (2005-2010) i nie rozumiem dlaczego w w nawiasie jest napisane 2001-2010 a dalszy wybór jest tylko do roku 2007! a przy wyborze 2005-2010 jest wybór do 2009 roku..z czego to wynika? Wygląda na to ,że mój model jest LCI bo data rejestracji jest w 23/12/2009 a produkcji 08/12/2009.

Po pierwsze E60 produkowane jest w latach 2003-2010 a nie 2001-2010. W roku 2005 zmieniło się kilka rzeczy m in. inny i drive np. w diesel 3.0 silnik z 218 km do 231 z inną turbiną wtryskami i blokiem aluminiowym oraz poszczególne moduły. W roku 2007 wyszła wersja poliftowa mimo to w dalszych latach poprawiano różne detale, stąd te przedziały lat.

Opublikowano

Dzięki za info,ale na tej stronie właśnie znalazłem takie informacje o których piszę i aż sam się zdziwiłem http://www.realoem.com/bmw/enUS/select?product=P&archive=0&series=E60N&body=Lim&model=520d&market=EUR&prod=20091200&engine=N47&steering=R

Domyślałem się,że bmw e60 była produkowana od 2003 a nie od 2001 roku...no ale na tej stronie tak właśnie jest napisane. Pozdrawiam