Skocz do zawartości

E46 320d 136km - Odpalanie na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 320d 136km. Czy normalne jest, gdy podczas odpalania na zimnym silniku świeci mi się też trakcja i abs? Jak jest ciepły to już się to nie świeci. Dodam, że aku ma 3 dni i jest to Bosch Silver S5 78ah/780a. Auto pali od razu, wiadomo, ze to diesel i tam widać, kiedy pali zimny a kiedy ciepły ale to znikoma różnica. Czytałem o tym i jedni, że normalne a inni, że auto pobiera za dużo prądu na postoju i aku jest słabsze po czasie. Druga sprawa, jak palę na zimnym to czasami rozrusznik wydaje dźwięk taki sam lub podobny do tego co na filmiku w 3 sekundzie, później już cisza, 0 zgrzytów itp. Normalne czy raczej nie? Kluczyk trzymam dłużej i może dlatego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak swieci sie trakcja i abs to akumulator nie daje rady. Niech sprawdza jego parametry tam gdzie kupiles i pobor pradu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
No ok, będę musiał sprawdzić jaki jest pobór prądu na postoju. A z tym rozrusznikiem to normalne, że jak dłużej przytrzymam kluczyć to go słychać jak by chodził bez obciążenia przez chwilkę? Bo jak trzymam krócej to go nie słychać. Czy raczej nie powinno być go słychać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W e46 jakos przez 6 lat uzytkowania nie uslyszalem tego dzwieku, ale raczej nigdy nie przytrzymalem dluzej kluczyka, natomiast wczoraj mialem okazje pojezdzic potworem - seicento..i dwa razy zdarzylo mi sie uslyszec ten dzwiek, wiec to nic dziwnego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.