Skocz do zawartości

E36 323i Kombi poszerzenia, plastidip/lak, dystanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od 2 tyg jestem właścicielem e36 kombi w m paku. Otóż podłoga zrobiona, gwint jest, silnik jak dzwon jedyny problem to to blacha. Lewy przód błotnik wgniotka, prawy jakiś ślad zamalowany amatorsko, błotniki tył też nie zaciekawe. Klapa tył próchno. Wiem, że większość osób doradzi żeby to zrobić full orginał itp ale ja rozważam zrobić to ciekawiej w takich samych lub mniejszych kosztach ale co najważniejsze zrealizować swoja wizje :). Otóż pierwsze co to usunąć rdze z nadkoli i zabezpieczyć ją jak najlepiwj nie patrząc na to jak to wygląda i nakryć takimi poszerzeniani(co o nich sadzicie moze ktos robi lepsze?) : http://allegro.pl/show_item.php?item=6647034904 . Klape oczywiście jakąś dorwać, potem machnąć auto na czarny mat lub biały guma w sprayu no i na sam koniec dorzucic jakieś felgi może szeroka stal albo coś w ten deseń tylko za bardzo nie wiem jak to siądzie żeby poszerzyć aż tyle, felgi z jak najmniejszym et + dystanse? bo watpie ze znalazłbym dystanse z 10 cm przy zwykłych felgach. Może ktoś to robił i da mi jakieś rady co do poszerzeń i spasów. Z góry dzięki i pozdrawiam.
Opublikowano

do tych nadkoli sporo cięcia będzie, szczególnie przy tylnych błotnikach, ale każdy blacharz to ogarnie

jednak nie licz że będzie to spasowane co do milimetra

felgi jak ma być obłędnie szeroko to może być szeroka stal na bazie tych z insigni, wejdzie nawet 12x17 na tył :mrgreen:

dystanse możesz zamówić jakie będziesz chciał, nawet i 20cm na stronę (patrz drift)

ps guma w spreju specjalnie trwała nie będzie, po jednym sezonie będzie mocno zmęczona

Opublikowano
na aukcji pisze ze moga spasowac nadkola do auta hmm np zrobic wyciecia pod listwe. chodzi Ci chyba o to ze trzeba bedzie wyciac nadkole zeby zastapic je tym z aukcji? myslalem nad zwyklym lakierem czarny mat ale tu jak sie spartaczy robote to ameno a oddac lakiernikowi zeby zrobil to za 3 kapcie? no nie za bardzo. a orientujesz sie ile poszerzanie stali kosztuje?