Skocz do zawartości

e39 520i ASB steptronic tryby pracy D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W związku z tym że jestem nowy na forum ,witam wszystkich serdecznie. Jestem świeżym posiadaczem 520i w automacie i w związku z tym mam pytanie. W trybie pracy D na wyświetlaczu mam podświetlona literę D a czy powinienem mieć tam również podświetlony nr biegu na którym aktualnie pracuje skrzynia ?

Spotkałem się z różnymi opisami niedomagań asb ,gdzie ktoś pisze ze mu skrzynia przeciąga między np. 3 a 4 biegiem , skąd to wiadomo ? Hm a jak rozpoznać to przeciąganie i co to oznacza ?

Sorki za lamerskie może pytania ale do tej pory jeździłem manuałami.

damik

Opublikowano

Korzystając z okazji podepnę się pod temat z troszkę innym pytaniem.

Mam automat z steptronikiem (2002 rok). Wiem że nie można przełączać trybów pomiędzy P, R, N, D gdy auto nie jest zatrzymane w miejscu.

Ale jak wygląda sprawa z przełączaniem pomiędzy D a S?

Można to robić w trakcie jazdy?

Chodzi o to że czasem (zwłaszcza w mieście) przydałby się trochę bardziej agresywny tryb a nie ma możliwości zatrzymania.

Pytam bo wolę nie testować samodzielnie :P

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.