Skocz do zawartości

3 foteliki na tylnej kanapie f11 /x3 f25

crafti

Rekomendowane odpowiedzi

Był tu kolega który mając do wyboru X5 i Smax wybierał w trasę te drugie ;)

W X3 zdaje sie kanapa ma mniej wyprofilowane skrajne miejsca, wiec powinno byc łatwiej. Ale najlepiej sprawdzić, zwłaszcza jesli chcesz użyć isofixa. U mnie przy dwóch fotelikach 15-36 z isofix trzeci fotelik na 90% nie wejdzie.

Zmierzyłem.

2 foteliki Britax KidFix 15-36: raczej duże i szerokie, szer. siedziska w najszerszym miejscu na wys ud ok 42 cm, w najszerszym miejscu na wys. barku ok. 48 cm.

Siedziska zakotwiczone w isofix i odsunięte od siebie możliwie daleko.

Najmniejszy dystans między siedziskami to 30cm.

Najmniejszy dystans miedzy oparciami a wys. barku to ok. 24cm. Praktycznie szerokość podłokietnika.

Możesz sobie samodzielnie zmierzyć foteliki, mniejsze bedą węższe, da sie wyliczyć. Ale słabo to widzę.

• Zasłużeni forumowicze

Ciekawe jakby wyszła opcja zamocowania 3 fotelików przy pomocy pasów. Skrajne foteliki zbliżyłyby się do drzwi zewnętrznych i w środku byłoby więcej miejsca, kwestia jeszcze ukształtowania kanapy.

Tu jest fotka z fotelikami bmw ale wygląda mi to na X5 - pasy w trzecim rzędzie:

http://www.hofmann-shop24.de/WebRoot/Store3/Shops/es928339/559E/78F1/FDFC/D535/5B30/50ED/8966/0BBE/8222234828.JPG

Ewentualnie jest jeszcze taka opcja:

1000-trans_large.png

multimac-03-10-0033_orig_large.jpg

Stronka: https://multimac.co.uk/home

• 3 lata później...

Zależy jakie foteliki i jaka osoba:)

U mnie dwa foteliki na ISOFIX + żona się mieści, ale ja nie. Jak nie masz fotelików z ISOFIXem to jest łatwiej to się da odsunąć foteliki na boki.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination