Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Drodzy Panowie szukałem na forum ale nie moge odnależć takiego tematu

'Głośno pracuje dmuchawa, szczególnie gdy temperatury na dworzu są niskie

Latem nie bylo nic słychać, teraz jak temperatura spada poniżej 0 strasznie słychać głośną pracę wentylatora dmuchawy

Słyszałem że to dośc częsta wada E61 więc domyślam się że ktoś już opracowywał ten temat

Pomóżcie czy mogę to sam podreperować

Dzięki z góry

Andrzej

BMW 525D E61 rok 2006

Opublikowano
Mialem to samo i przy E87 tez takie cos mam. W obu przypadkach dmuchawa była wyjęta i przesmarowane łożyska ale efekt krótkotrwały. W E60 poprzedniej zimy był taki efekt, że przy minusowych temp wiatrak wofole nie startował dopiero po ruszeniu i ostrym hamowaniu wiatrak się włączył mi i głośna praca. Wymieniłem na nowy Berh i jest spokuj także lepiej odrazu wstawić nowy niż rozbierać pół deski żeby próbować czy coś się sprawdzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak będziesz robił ostrożnie to nic nie popsujesz, listwy ozdobne możesz zabezpieczyć jakimiś szmatkami.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam...kupiłem e61 530xd 2005r 231km z zepsuta dmuchawa i podgrzewanie tylnej szyby..panel świeci ale kompletnie nie ma odzewu przy kręceniu galkami...dodam że jadąc w trasie coś tam wieje i wtedy to nie bardzo przeszkadza ale po mieście jak pada deszcz jest tragedia..byłem u 3-ech elektro mechaników z czego dwóch jest zajętych a trzeci nie będzie rozbieral BMW!!! Co może być przyczyną?? Rezystor ? Silniczek? Moze cała dmuchawa...?? Bezpieczniki wszystkie w porządku...pomocy..zakopane!!!