Skocz do zawartości

Bmw E39 540i 1996 sedan automat bardzo duzy wyciek oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety mam bardzo duzy wyciek oleju z tego co z kolega mechanikiem zauwazylismy ze cieknie w okolicach chlodnicy wody i teraz pytanie u mnie jest chlodnica oleju silnika czy moze tylko chlodnica skrzyni biegow automatycznej?

Opublikowano
Kolego też mam E39 540i z 1996 roku. Potrzebowałem pomocy z słąbym ładowaniem na biegu jałowym (swoją drogą dalej problemu nie rozwiązałem) to niestety nie było mocnych, i to nie tylko na tym forum.
Opublikowano
Mój olej po jakimś czasie zawsze śmierdzi trochę benzyną. Tak śmierdzi korek wlewu i sam olej. Może u ciebie też tak będzie i będziesz, miał trop. No i na, białej chusteczce po kilku tys nie jest żółty a taki bursztynowy a w skrzyni tak się nie grzeje to może będzie żółty
Opublikowano
Maciek orientujesz sie jak moze najlatwiej sie dostac do tej chlodnicy skrzyni automatycznej, z tego co wyczytalem to odkrecic visko zdemontowac chlodnice a 2 sposob zdemontowac zderzak caly pas przedni, moze ktos pomoze :D
Opublikowano
No i okazalo sie chlodnica skrzyni automatycznej do wymiany gdyz jedna z rurek ma dziurke doprowadzajacej olej.A wiec zdjolem wisko plus chlodnice wody i mamy bardzo dobry dostep do chlodnicy bez zdejmowania zderzaka.Zamawiam klamoty i skladamy do kupy wszystko
Opublikowano
No i udalo sie chlodnica skrzyni wymieniona olej dolany weszlo 2,5 litra do skrzyni plus wymiana plynu chlodniczego 7,5 litra.Mysle ze operacja zakonczona :D