Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, taka nietypowa sprawa, BMW X3 e83, jest ładnie wyposażony egzemplarz w okolicy ale jest też nietypowa sprawa a mianowicie w historii wynika iż w 2011 roku miał 146kkm a już w 2012 roku 57550km, jak to możliwe, co o tym sądzicie? Obecnie ma 101000 km WBAPE11020WJ47306 http://importer.gratka.pl/ogl/21343264.html#5f1933e8eb23ba9b,1

http://www.fotem.pl/data/mini/male_a54a0dff99c6191ffd1163b03bd657c.jpg

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano
Niby proste ale w DE? Ja rozumiem jak auto nie ma historii, ktoś cofa i legalizuje ale auto ma regularny serwis, po co w Niemczech ktoś miałby to robić. To auto jest dopiero od kilku dni w Polsce, czy mozliwe aby padł silnik bo to D20A i ktos wymienil i skorygował przebieg od momentu włożenia silnika? W teorii możliwe ale przecież ASO nie stosuje takich praktyk
Opublikowano

No a co jeśli jeździło sie do ASO z różnymi kluczykami? W sensie ze raz z tym co na codzień, a drugi raz z "zapasowym".

EDIT: pytanie jaki przebieg ma obecnie na blacie. Czy bliżej mu do tych 146 tys czy 57 tys

Opublikowano
Ludzie zacznijcie myśleć !!!! Widać że ktoś pomylił przebieg i jedynka z przodu jest za dużo. Auto w 2011 miało 46tys. Nagle zrobił 110 tys. km a potem znowu robił ok. 10- 12 tys. Auto jest od nowości kto był pierwszym właścicielem i do kiedy.
Opublikowano
Ludzie zacznijcie myśleć !!!! Widać że ktoś pomylił przebieg i jedynka z przodu jest za dużo. Auto w 2011 miało 46tys. Nagle zrobił 110 tys. km a potem znowu robił ok. 10- 12 tys. Auto jest od nowości kto był pierwszym właścicielem i do kiedy.

Ale przeciez wczesniej juz miał 81kkm wiec z tą jedynką sie zagalopowaleś. Teraz ma 101kkm, ile włascicieli niestety nie wiem

Opublikowano

Wiesz....ASO nie wnika co kto tam ma na liczniku.Spisują i tyle.Nic ich to nie obchodzi wg mnie a pytałem znajomego w ASO o to

A masz pełną historię czy tylko szczątkową ??

Zapytaj o to Draya .Moze coś więcej zobaczy łącznie z właścicielami

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
W tych niepelnych bazach są czasami błędy..Akurat takiego jak Twój nie widziałem ale pogadaj z Drayem i załatw z nim historię pełną.Koszt śmieszny a upewnisz się co i jak.To wg mnie najlepsze rozwiązanie lub ew podjechać do ASO tym autem i wziąć historie
Opublikowano (edytowane)

dobra panowie z innej beczki - widać że w kolumnie ze stanem licznika jest zaznaczony znacznik sortowania, posortowało tylko kolumnę ze stanem licznika a pozostałe nie więc wg mnie wygląda to tak:

2008 - 10 km

2009 - 31391 km

2010 - 57550 km

2011 - 72864 km

2012 - 81146 km

2013 - 99754 km

2016 - 146367 km

czy dobrze kombinuję?

W swojej pracy też używam programu na bazie arkusza i znacznikiem sortuję daną kolumnę, może tu jest podobnie? Ktoś to może potwierdzić?

Opublikowano

w 2012 roku powinno być około 200tys przebiegu (wcześniejsze lata się mniej więcej zgadzają)

także jak wtedy zmienił właściciela to jest szansa, że cofnięte tylko o 150tys

ale jak nie zmienił to teraz powinno być 400tys...

auto robiło 50-70tys rocznie...

@metti - myślisz, że program serwisowy sortuje jedną kolumnę zostawiając resztę danych losowo... przecież to bez sensu by było...

Opublikowano (edytowane)

@metti - myślisz, że program serwisowy sortuje jedną kolumnę zostawiając resztę danych losowo... przecież to bez sensu by było...

nie wiem, może tak może nie. Musiałby to ktoś potwierdzić, bo mnie zastanawia bardzo ten znacznik w kolumnie ze stanem licznika, ja też mam do swojej e84 taki wydruk ale bez znacznika i daty są posortowane a tutaj ze znacznikiem nie są

Opublikowano
To napisałem co masz zrobić.Uprawiasz teraz dziwne dywagacje czy inna matematykę ....po co ?Pogadaj z kim trzeba i wszystko będzie jasne
Opublikowano

To napisałem co masz zrobić.Uprawiasz teraz dziwne dywagacje czy inna matematykę ....po co ?Pogadaj z kim trzeba i wszystko będzie jasne

Nie ja a osoba ktora chce kupic ale dzięki, dalem jej namiary. Poza tym forum chyba jest po to aby uskuteczniać pewne teorie, przecież można podywagować nt. znacznika ;-) wystarczyłoby aby ktoś kto ma z tym do czynienia potwierdzil lub zaprzeczył ale czyżby słowo tak lub nie też kosztowało !?

Opublikowano
Zgadza się ale już zabrnelismy dość daleko a nie masz pełnej historii i to jest problem.Bez tego nie ma co kruszyć kopii
Opublikowano

Już wszystko jasne, auto do Niemiec sprowadzone z Włoch, w momencie przeprowadzki cofnięty przebieg co jest odnotowane historii, informacja z przeglądu z marca 2016 o wymianie rozrządu ale nie wiadomo w jakim zakresie, biorąc pod uwagę te kombinacje nie wiadomo ile w rzeczywistości ma przejechane

2008 - 10 km

2009 - 31391 km

2010 - 81146 km

2011 - 146367 km

2012 - 57550 km /informacja o korekcie przebiegu/

2013 - 72864 km

2016 - 99754 km /info o wymianie rozrządu/

temat mozna przenieść do działu o zakupie auta

Opublikowano
Wychodzi na to, że w tej konkretnej sprawie to kościerski handlarz się naciął i kupił kręcony samochód ... Ale nadal sprzedaje podając stan po skręceniu. Pewnie tak sprzeda...
Opublikowano

Jakie sortowanie kolumn? Tu jest ustawione chronologicznie przebiegiem rosnąco i tyle...a to że daty nie pasują?

W całej Europie są oszuści. W Niemczech też.

Opublikowano
Jakie sortowanie kolumn? Tu jest ustawione chronologicznie przebiegiem rosnąco i tyle...a to że daty nie pasują?

powinno byc włączone sortowane po dacie a nie przebiegu to byloby czytelniej, poza tym sprawa wyjaśniona przecież, nie ma potrzeby wracania do tego

Opublikowano
No i mówiłem ,że się wyjaśni jak sprawdzisz właścicieli i pełna historię.Kręcą przebiegi wszędzie a nie tylko w PL
Opublikowano
O ile nie byl cofany miedzy przeglądami, poza tym nie sto tylko co najmniej 146tys
Opublikowano
O ile nie byl cofany miedzy przeglądami, poza tym nie sto tylko co najmniej 146tys
`

Czyli jak jechało z wloch do Niemiec to zrobili 0 ?!!!! zastanów sie

Opublikowano
Nie wiele wiecej od zera, tak wynika z raportu. Poza tym 99kkm mial w marcu a jest grudzien wiec kolejne tysiace pokonał. Generalnie co za różnica 100 czy 146, oszustwo i tyle, poza tym skąd wiesz czy cwaniacy nie krecili pomiedzy przeglądami
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.