Skocz do zawartości

e39 M52TUB28 - głośna praca silnika, zawory, vanos?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

Rozglądam się za takim silnikiem, oglądałem już kilka samochodów i problem jest taki, że albo silnik zdrowy, a buda do dużych poprawek, albo buda spoko, ale silnik klekocze.

I o to klekotanie pytam, bo miałem już m52tub20 i m54b30 a nie spotkałem czegoś takiego.

Konkretnie ta fura miała gaz założony, podnoszę maskę i słyszę głos jakby wytrzaskane wtryskiwacze chodziły, lub jakby trochę dizel. Pytam kolesia czy może gaz wyłączyć, ale jak się okazało - gaz był wyłączony :mrgreen:

Rzuciło mi się to w uszy, bo dzień wcześniej oglądałem inne 2.8 które chodziło pięknie, cicho, wręcz bezszelestnie na zimno i na ciepło.

Ten terkoczący to na zimno i po rozgrzaniu dokładnie tak samo. Co to może być? Przebieg niby 255000, ale raczej skręcony conajmniej ze 100k.

Szklanki? Vano

Opublikowano
U mnie jak był padnięty czujnik wałka rozrządu to wtryski też głośno "klepały" nawet mechanior był lekko zdziwiony a gazu nigdy nie miałem :mrgreen:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.