Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, właśnie wpłaciłem zaliczkę za moje f30 (05.2012) 320d 184km- przebieg 65k km, automat, rwd. Samochód stoi u dealera Inchcape motors. Tutaj pytanie: mam szansę skorzystać z rozszerzonej gwarancji (2 lata, 200k km<6300zl> lub 3 lata,200k km<9500zł>). W 2 lata do 200 nie zamierzam dobić, w 3 raczej tak. Czy w samochodzie który ma już trochę przejechane więc raczej ewidentnych wad nie ma, opłaca się zapłacić za takie ubezpieczenie? Moi znajomi twierdzą że musiał bym mieć wyjątkowego pecha żeby włożyć w ew. naprawy tyle pieniędzy.. Co sądzicie? Warto?
Opublikowano

Co może się stać do 200k z poważniejszych spraw?

- Turbina może paść,

- DPF do wymiany

- automat

Wszystko zależy jak będziesz jeździł, jak dbał o samochód i czy zamierzasz nim jeździć dłużej czy po 2 lub 3 latach sprzedać. U kumpla z tym silnikiem przy przebiegu ok 60k turbina zaczyna wyć.

Przed odbiorem polecam Ci sprawdzić czy przednie siedzenia (ramy siedzeń) nie mają rdzy (jest PUMA na przednie siedzenia). Na pierwszy rzut oka nie widać ale przy sprzątaniu samochodu kole w oczy.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja w kwietniu tego roku przedłużałem gwarancję o rok za ok 1093 zł brutto. :mrgreen: Na dwa lata chcieli 3124 zł brutto.

U ciebie wychodzi znacznie drożej :shock: Pewnie wpływ na to ma nowa polityka BMW.... :wink:

Ja na Twoim miejscu raczej bym nie wykupował... :wink: :mrgreen:

Notabene niedawno znajomy przedłużał gwarancje w dwuletnim Mercedesie klasy C na dwa lata (silnik benzynowy) za 2150 zł brutto :mrgreen:

Opublikowano
Witam. Kolego czy moógłbyś mi napisać coś więcej na temat tego auta? To jest to srebnre 320d w sportline. Czy wiesz coś wiecej na temat lakieru na tym aucie i co tu chodzi ?
Opublikowano
Cześć, właśnie wpłaciłem zaliczkę za moje f30 (05.2012) 320d 184km- przebieg 65k km, automat, rwd. Samochód stoi u dealera Inchcape motors. Tutaj pytanie: mam szansę skorzystać z rozszerzonej gwarancji (2 lata, 200k km<6300zl> lub 3 lata,200k km<9500zł>). W 2 lata do 200 nie zamierzam dobić, w 3 raczej tak. Czy w samochodzie który ma już trochę przejechane więc raczej ewidentnych wad nie ma, opłaca się zapłacić za takie ubezpieczenie? Moi znajomi twierdzą że musiał bym mieć wyjątkowego pecha żeby włożyć w ew. naprawy tyle pieniędzy.. Co sądzicie? Warto?

No chyba że łańcuch strzeli.......