Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niedawno kupilem 335i i chcial bym zeby auto "troche" bardziej bylo slychac ale bez przesady

aktualnie auto posiada koncowa sekcje z m-performance

dzisiaj bylem w firmie ktora robi uklady wydechowe i powiedzieli mi ze w tym wydechu w srodku jest za duzo przegrod kture zabijaja dzwiek!

a wymiana przedniej czesci niema sensu bo i tak nie przedostanie sie przez koncowke :/

jeszcze mam pytanie co to jest za zawor po lewej stronie... czemu to sluzy ?

widac to tutaj na zdjeciach z tej aukcji

http://www.ebay.de/itm/BMW-Perfomance-Endschalldampfer-Auspuff-ESD-3er-F30-F31-4er-F32-F33-F36-2354339/252457323902?_trksid=p2141725.c100338.m3726&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20150313114020%26meid%3D95f3b93dba6741269e6e6063b8c513ee%26pid%3D100338%26rk%3D1%26rkt%3D7%26sd%3D122028115312

a u mnie brzmi to tak

jakies pomysly ?

Opublikowano
Zamontuj elektryczną przepustnicę przed wydechem końcowym :) mam tak u siebie z innym wydechem i efekt jest super - głęboki bas. Jak chcesz więcej mocy, lepszej reakcji na gaz to jeszcze downpipe bez katalizatora.
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

Też myślałem żeby spróbować z downpipem i dolotem powietrza, tylko ile to da? I czy warto tak po trochę?

A co do elektrycznych glosnikow to myślałem że to raczej do diesli.

KNKTR5000- masz jakis filmik ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kurcze rzedowa 6 z m performance brzmi według mniej ciszej i mniej ciekawie niż 328 Randala czy 330i innych kolegów.

Wiem wiem nie trzeba mówić mi o zaletach r6 bo sam z chęcią bym zamówił gdyby było mnie stać.

Po prostu bardziej udany wydech zrobili do 328 niż 335 IMO...

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

To kwestia nagrania. 328i to odkurzacz przy 35i ;)

Przepustnica to nie głośnik.

Mój wydech od MarTec:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To kwestia nagrania. 328i to odkurzacz przy 35i ;)

Przepustnica to nie głośnik.

Mój wydech od MarTec:

Zapewne kwestia nagrania :) 4 to nie 6 garow...

Słuchałem wcześniej brzmi konkretnie i tak samo też zapewe jeździ ;)

male-bmw-2.png
Opublikowano
Ogólnie nie widziałem jeszcze nagrania z telefonu, które by ładnie przeniosło basy tak jak w rzeczywistości - trzeba brać na to poprawkę w takich amatorskich klipach
Opublikowano

dokladnie tak jest z tymi nagraniami, przekonalem sie juz nie raz ;)

wiem ze przepustnica to nie glosnik ale ktos wyzej podal linka z tymi systemami do wydechu z glosnikami

a co do przepustnicy to tez chcial bym zeby znalazla sie u mnie, w razie gdybym chcial dyskretniej sie wtoczyc do garazu, zeby np wszystkich nie budzic ;)

ale puki co to i tak nikogo nie obudze

wlasnie dzwonilem do heinz performance, oni otwieraja koncowy zbiornik ( nie wiem jak to poprawnie sie nazywa) z kturego wychodza koncuwki wydechu i wprowadzaja tam zmiany zeby dzwiek mogl sie wydostac na zewnatrz, wiecej powiedza mi na wizycie za okolo tydzien :)

KNKTR5000 efekt jest zarypisty wlasnie o taki mi chodzi !!! wszystko robiles na raz ? wydech test caly od przodu czy tylko tylna sekcja ?

• Moderatorzy
Opublikowano
Kurcze rzedowa 6 z m performance brzmi według mniej ciszej i mniej ciekawie niż 328 Randala czy 330i innych kolegów.

Wiem wiem nie trzeba mówić mi o zaletach r6 bo sam z chęcią bym zamówił gdyby było mnie stać.

Po prostu bardziej udany wydech zrobili do 328 niż 335 IMO...

Pozdrawiam

Coś w tym jest! Przegoniłem kiedyś M135i z pełnym zestawem M Performance i wydawała się cichsza od mojego 330i M Performance. Może to kwestia ASD... Trzeba jednak dodać, że powyżej 4000 obr/min dźwięk był oczywiście bardziej basowy, soczysty i nie taki płaski jak z R4.

Instagram: @kolczasty
Opublikowano

wiec co do heinz performance

nie otwieraja m performance.

zostaje tylko wymiana downpipe ze sportowym katalizatorem bez katalizatora nie przejdzie kontroli technicznej pojazdu w belgii

wiec bedzie inny downpipe ze sportowym katem i ususna jeszcze srodkowy tumik i mam nadzieje ze bedzie roznica