Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dawno mnie tu nie było :)

W marcu nabyłem BMW f20 118I 170KM Estoriblau, pełen M-akiet łącznie z hamulcami M-performance :lol:

Interesuje się od jakiegoś czasu doposażeniem mojego autka w parę drobiazgów jak rozszerzony licznik, Navi NBT EVO, kierownica M-paket z liftu oraz gałkę sport (Automat 8HP).

Może ktoś już przerabiał któryś z tematów?

Pierwsze pytanie jakie mi chodzi po głowie to odnośnie rozszerzonego licznika, a mianowicie czy wystarczy go przełożyć i zakodować czy wymaga głębszej ingerencji. Myślę że powinien współpracować z nawigacją professional :think:

Drugie pytanie jak to wygląda w doposażeniu nawigacji NBT EVO? Nie znam się na tym szczerze ale szperałem po niemieckim forum i wyniuchałem :reading2: że doposażają NBT EVO z monitorem 10.25'' pochodzącym z nowego BMW X5,X6,F15 czy F16 :lol:

zajebiście to wygląda :dance:

Ale czy jak już jest business czy wystarczy włożyć NBT evo i zakodować??????? :think:

Ok teraz temat kierownicy myślę ze nowa która ma takie same funkcje już chyba wystarczy przełożyć, bez kodowania :) ?

jeżeli ktoś tutaj się takim czymś zajmuje to proszę o kontakt lub wskazówki :)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Hej,

no to czekamy na zdjęcia ja mam F21, czyli 3 drzwi w tym samym kolorze co Ty, tylko 120D i również z hamulcami ///M. Pięknie to wygląda z tym kolorem :cool2:

Rozszerzony licznik z tego co gdzieś czytałem to wydaje mi się, ze wystarczy przelożyć i zakodować, glowy jednak nie dam sobie uciąć. ( mogło to dotyczyć dodatkowych opcji licznika, już nie pamietam )

Navi - nie mam pojecia.

Kierownica - tak wystarczy przełożyć bez kodowania, jeśli to bedziesz robic sam to pamietaj, o odłączeniu aku, zeby Ci poduszka nie strzeliła.

Pytałeś jeszcze o gałkę sport ? Masz zwykła skrzynie i chcesz po prostu zmienić "wygląd" gałki poprzez zdjęcie normalnej a założenie sport ? Czy chciałbyś również zakodować skrzynie sportową? kiedyś coś czytałem, że do normalnej skrzyni idze wgrać sportową bez problemu :wink: A jeśli chcesz zmienić tylko gałkę to sądzę, że z tym również nie będzie problemu. :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kiedyś coś czytałem, że do normalnej skrzyni idze wgrać sportową bez problemu

Mogę zaprogramować oprogramowaniem od 125i + zrobić LC

Rozszerzony licznik z tego co gdzieś czytałem to wydaje mi się, ze wystarczy przelożyć i zakodować

No tak , i będzie świecić się czerwona kropka , która będzie sygnalizować o niezgodności VIN. A jeśli jeszcze i przebieg w Kombi będzie więcej, niż auto, to lepiej w ogóle taki licznik nie podłączać.

Pierwsze pytanie jakie mi chodzi po głowie to odnośnie rozszerzonego licznika,

Wyzerować trzeba i zakodować (być może nawet zaprogramować)

Drugie pytanie jak to wygląda w doposażeniu nawigacji NBT EVO

Nie zapomnij kupić dobry emulator, chiny nie kupuj .

Będą pytania lub propozycje - dzwoń.

Opublikowano

co do LC polemizowałbym - przykladowo 116d/118d/318d zakodowanie Sportschalter i LC nic nie daje. Dopiero od 120d / 320d w autahc bez skrzyni sport da sie zakodowac te skrzynie (w tamtych tez sie da ale nie ma efektu) i uruchomic LC

nie wiem jak w benzynach ale polemizowalbym ze od 120i, ale moge sie mylic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do LC polemizowałbym - przykladowo 116d/118d/318d zakodowanie Sportschalter i LC nic nie daje. Dopiero od 120d / 320d w autahc bez skrzyni sport da sie zakodowac te skrzynie (w tamtych tez sie da ale nie ma efektu) i uruchomic LC

nie wiem jak w benzynach ale polemizowalbym ze od 120i, ale moge sie mylic.

Nie Ty pierwszy mi to mówisz. Trzeba wiedzieć jakie parametry zmienić http://s19.rimg.info/7cc9ceee3de4aac036acd159c4f30c8b.gif i będzie LC

dlatego niektórzy borykają się z tym problemem , nie zdając sobie sprawy co trzeba zmienić

• 4 tygodnie później...