Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałem móc odtwarzać filmy np z youtube na wyświetlaczu nawigacji. Poczytałem trochę i wszystko wskazywało na to, że kupując odpowiedni kabel będę mógł połączyć mojego iphone 6s plus z moim bmw i przesyłać z niego obraz.

Po uprzednim kontakcie ze sprzedającym który potwierdził, że kabel pozwala na przesyłanie obrazu, zakupiłem taki:

http://allegro.pl/kabel-usb-aux-bmw-mini-iphone-5-5s-6-61122287642-i6602191703.html

Niestety, po podpięciu do telefonu i samochodu (mam combox oczywiście), obraz nie jest przesyłany na ekran nawigacji. Telefon normalnie widzi, sprawdzam na postoju z zaciągnietym ręcznym. Slychać tylko dźwięk ale obrazu nie ma, jest tylko taki "uniwersalny" obrazek na nawigacji jak przy odtwazaniu muzyki np przez bluetooth.

Teraz pytanie, ja robię coś źle czy ten kabel nie pozwala na przesyłanie obrazu? Telefon tak jak pisałem to iphone 6s plus, samochód to F11 z 2011r. Combox i duża navi. Końcówka vinu: C970163

Pozdrawiam

Opublikowano
pierwsze słyszę, że się da strumieniować video z iphona w CIC... jeżeli Ci się uda to napisz proszę jak to zrobiłeś - mam podobny zestaw (BMW + iPhone ;) )
Opublikowano

To tylko dźwięk przesyła przecież.Wystarczy sprawdzić na reloem

Zapytaj chłopaków z Bimmerretrofit czy w ogóle taka opcja istnieje,bo pierwsze słyszę

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

w sumie pytanie z innej beczki:

czy w ogóle z iPhona da się strumieniować video do zewnetrznego odbiornika? u mnie w domu działa to tylko z AppleTV - ale też nie po kablu a po WiFi

Opublikowano
Ale to zupełnie coś innego kolego.Inny system jakby.Zapytaj fachowców ,o których pisałem.Jestem pewien ,że dowiesz się od ręki.
Opublikowano

Wszystko wskazuje na to, że faktycznie ten kabelek tak nie działa. Całe szczęście sprzedawca nie robi problemu ze zwrotem.

Powiedzcie mi Koledzy, bo zależy mi głównie na youtube lub na odtwarzaniu teledysków z usb. Jest chyba nawigacja która na to pozwala? Chyba musiał bym mieć nawi NBT dobrze myślę ? jest opcja doposażyć moją F11 z nawi CIC w taką super wszystkomającą ?

Opublikowano

Jest opcja zmiany na NBT.

A tak z ciekawosci - po co Ci ta funkcjonalnosc? Bedziesz teledyski ogladal w czasie jazdy?

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano
Powiem tak, korzystam w tej chwili z dvd jako odtwarzacza teledysków. Denerwujące jest po pierwsze nagrywanie płyt, po drugie przełączanie filmów. A nie po to mam samochód żeby coś mnie w nim denerwowało :) Tak więc szukam opcji jak się tego pozbyć. Ceny nawi NBT na allegro nie są wysokie, musze podjechać do jakiegoś doposażacza i zapytać co jest potrzebne żeby zmienić z CIC na NBT i ile to kosztuje :)
Opublikowano
NBT chyba nie da Ci tego, czego potrzebujesz - niech mnie ktos poprawi, jesli zle pisze.
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano

NBT nie odtwarza plików video z USB ? I ewentualnie nie można zmieniać odtwarzanego filmu tak jak piosenki ? Bo przy płycie dvd trzeba wchodzić w menu, potem jakieś opcje i dopiero w wybieranie filmu (jak mamy nagrane np 20 teledysków). Jak odtwarzamy po kolei to nie ma problemu, odtwarzają się płynnie za kolejnością.

A NBT nie ma już tych aplikacji typu youtube ? Bo wtedy robie sobie listę i przełączam jak na komputerze i to mnie też satysfakcjonuje.

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem kwestie oglądania teledysków w czasie jazdy ,bo wątpię żebyś w wolnym czasie siedział w aucie i je oglądał :)-) ale są gusciki i gusta :):)

Masz przecież streaming audio przez BT i możesz z tego korzystać odpalajac YT na telefonie lub tablecie

Opublikowano
dzis czekajac na zone bawilem sie nbt i po odpaleniu wifi mozna odtwarzac video bezprzewodowo po zainstalowaniu na laptopie lub smartfonie apki dlna, jeszcze nie testowalem
Opublikowano

bo iOS z założenia strumieniuje video wyłącznie na inne urządzenia Apple (głównie Apple TV)

jedyna alternatywa to posiadanie Apple CarPlay w aucie

Opublikowano
Nie no bez problemu bez zadnych apek streemuje przez wifi filmy z YouTube czy peb'a na tv, niepamietam od kiedy jest taka mozliwosc ale chyba od ios10, testowane na iphone 6 i 7
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w koncu testowalem i nic poza dzwiekiem nie strumieniuje, w nbt w ustawieniach wifi mam odhaczone video ale w momencie strumieniowania na nbt mam video na iphone a dzwiek w glosnikach auta

apki co prawda demowki z app store nie widza nbt poza apka divx'a ale ona rowniez strumieniuje sam dzwiek

moze na androidzie by poszlo bo po cos ta opcja jest, moim zdaniem to blad w nbt bo ze strumieniowaniem na tv nie mam problemow