Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem auta BMW e90 z 2007 roku (2.0 benzyna) przyjechałem wczoraj z pracy auto nie dawało żadnych oznak psucia się , normalnie je zamknąłem z pilota wszystko działało dzisiaj rano nie mogłem otworzyć auta z pilota tylko kluczykiem, zegary się w ogóle nie zapalają nawet nie działają światła awaryjne.. Akumulator mam nowy, iskra jest.. Ale zupełnie nie wiem co się mogło stać? Miał ktoś taki przypadek kiedyś? na domiar złego mieszkam w Wielkiej Brytanii i nie ma tutaj żadnego elektronika który mógłby mi pomóc... Auto 3 miesiące temu przechodziło kompletny serwis... Jeżeli mój temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie, jestem tutaj nowy i nie do końca ogarniam. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Opublikowano
Akumulator jest nowy, jeździłem na nim może z 2 tygodnie... Jak podpiąłem pod drugi samochód to iskra jest , ale nie zapala się nic na zegarach i nie działa pilot do otwierania plus słychać było takie piszczenie nie głośne ale było. Krótkie sygnały dźwiękowe
Opublikowano

A próbowałeś odpalić na podpietym drugim aucie ?

To że nowy to o niczym nie świadczy.Jeszcze coś mogło ukraść prąd i,bo nie przeszło w stan spoczynku po zgaszeniu auta

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

To sprawdź bezpieczniki....Jezu....przecież od tego powinieneś zacząć jeśli nie działa nic

Sprawdź także klemę pirotechniczna czy coś tam nie padło/luźne jest

Może padał deszcz i są zalane moduły.....kurcze....trochę inwencji

I podladuj ten akumulator po pierwsze

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam , podłączyłem akumulator na nowo dzisiaj (nie ładowałem go) pojawiło się światło w bagażniku i wszystko zaczęło działać.. Ale nadal mnie to niepokoi dlatego , że w każdej chwili może mi się to stać drugi raz.. bezpieczniki sprawdziłem wszystko jest okej.. Ma ktoś może jakieś spostrzeżenia na ten temat jeszcze?
Opublikowano
Klema pirotechniczna jest okej, zakupiłem miernik i napięcie w aku jest prawidłowe. Nic się nie zalało na pewno bo deszcz nie padał, choć jest tutaj bardzo wilgotno..