Skocz do zawartości

Problem z radiem oraz tempomatem prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam w posiadaniu BMW e38 735i i mam problem z radiem . Posiadam radio to z mniejszym wyswietlaczem i do wczoraj dzialało ono bardzo dobrze. Problem polega na tym ze obraz zawiesil sie na glownym menu i mimo ze krece pokretlem to nic sie nie zmienia , a ekran zaczoł czasami sam sie wyłączać i włączać . W tym samym momecie kiedy pojawil sie problem z radiem to wyłaczył sie tempomat (dodam tylko ze tempomat sie nie wlacza teraz wogole)oraz wszystkie przyciski na kierownicy przestaly dzialac nie wiem czy to jest jakos powiazane ale tak to wyglada. Bede wdzieczny jesli ktos z was podsunie mi rozwiązanie tego problemu . Dziekuje z góry :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poducha się nie świeci jak wciśniesz klakson?

Jeśli tak to prawdopodobnie kostka stacyjki na wykończeniu. Przynajmniej w e39 takie cyrki. Dodatkowo było jakoś tak, że jak się zapalało podświetlenie lusterka w osłonie słonecznej to radio gasło, ale u Ciebie i tak nie działa.

Opublikowano
Tak poduszka mi mruga caly czas praktycznie nawet gdy nie urzywam klaksonu . Wczoraj jeszcze oswietlenie wnetrza zaczęło wariowac zaczelo sie włączać i wyłączać samo z siebie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxref?q=61326901961&series=E38

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=GF42-EUR-09_1995_E38_BMW_735i&diagId=32_0703#61326901961

Część nr2.

Wymiana w pół godziny - zdjęcie obudowy góra i dół. Możesz zdjąć kieronicę - łatwiej będzie. Przykręcone na torksy, więc zaopatrz się w zestaw.