Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie. Czemu spalanie w Alpinie B12 5.7 V12 jest na poziomie 22l??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jawdrop: Jeśli w książce serwisowej jest napisane że nie powinno przekraczać 15???? Prosze o pomoc...
Opublikowano

Nie wiem co Ty tam masz za ksiazke serwisową, ale dane spalania Alpiny E398 B12 5,7 w wersji L są nastepujace -

Średnie- 15,9

Miejskie- 25,2

Pozamiejskie- 10,5

Opublikowano
Jest to możliwe bo ja w książce mam tylko spalanie średnie...Serdeczne dzieki za wyjaśnienie sprawy... Pozdrawiam!
Opublikowano

hehehehe

Stary! mając taką machine pod nogą, nie liczył bym na mniej niż 30l.

:roll2:

Nawet nie wiem ile to ma kuni, ale pewnie dość by mnie wystraszyć :norty:

Opublikowano

No faktycznie 5,7 litra dwanaście cylindrów i spodziewasz się ze auto palić Ci będzie 15 litrów.......

Ja bym się cieszył ze mi pali tylko 22 ;)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

387 kuni :D i 560 Nm . Razem do setki 6.4 a vmax ponad 280 km/h ( wg danych alpiny) .

zatem do setki bys sie nie przestraszył, ale pozniej, kto wie :wink:

Opublikowano
Witam. Mam pytanie. Czemu spalanie w Alpinie B12 5.7 V12 jest na poziomie 22l??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jawdrop: Jeśli w książce serwisowej jest napisane że nie powinno przekraczać 15???? Prosze o pomoc...

No stary 5.7 V12 nie bedzie Ci palic 8l na 100 :wink: Tam masz prawie 400 konikow i trzeba je dobrze nakarmic zeby to jezdzilo :wink: Pochwal sie w galerii swoim cudem :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh, ogólnie jak autko wygląda to wiem... chodziło mi konkretnie o autko kolegi siara23, ponieważ kilka postów wyżej zapowiedział, że wklei w galerii zdjęcia swojej maszyny.

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mieże sie z zakupem własnie takiego auta czy mozesz cos wiecej powiedziec na jego temat spalania uzytkowania czesci no i jaki masz rocznik i kolor jakies zdjecia
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

co do spalania Alpiny B12 ( model e32 , silnik 5.0 V12, 350koni ), przy spokojnej jezdzie po miescie 20 - 25litry benzynki oczywiscie :mrgreen:

Na trasie to zalezy. moze byc nawet i 25litrow jak ma sie bardzo ciezka nozke i chce sie poczuc,co ta bryka potrafi.Normalnie okolo14-15litrow. sam taka sprowadzilem 2.5roku temu (11tys.euro,przebieg 215tys ),poczym zamienilem na 740 ( e38 ).-bardzo ekonomiczna limuzynke :cool2: