Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj miałem taką sytuacje ze jechałem sobie w godzinach przedpołudniowych na miasto, i nagle auto zaczęło szarpać tzn. obroty spadały praktycznie do 0.5 tyś. i auto szarpało, tak jakby zaraz miało zgasnąć. Więc zjechałem na parking i go zgasiłem. Chwile później próbowałem go odpalić ale auto odpalało i od razu gasło, i tak za każdą próbą. Około miesiąca temu miałem podobną sytuacje, na blacie wskazówka paliwa pokazywała ze mam jeszcze paliwo ( nie miałem "żyda"), i akurat się złożyło ze podjeżdżałem po dosyć sromom górkę i auto odwaliło to samo tzn. obroty zaczęły wariować, spadać i auto zgasło. Ponowne próby odpalenia go skończyły się fiaskiem. Pomyślałem ze to może paliwa zabrakło bo się przelało bo dosyć sroma była ta górka. Wlałem paliwa i auto odpaliło od razu. Właśnie wracając do dzisiejszej sytuacji, to ponownie wlałem z baniaka benzyny i auto odpaliło na nowe. Reasumując to, za każdym razem gdy dochodziło do takiej sytuacji to wskaźnik na blacie nie pokazywał nawet "żyda" a w aucie brakowało paliwa. Być może miernik w baku jest walnięty lub coś z samą kontrolką. Ktoś z was spotkała sie z podobną sytuacją ?

Warto też wspomnieć ze na całkiem zimnym silniku auto faluje, tzn. utrzymuje poniżej 1 tyś, i nagle spada do 0.5, jakby zaraz miało gasnąć. No i za którymś razem w końcu gaśnie. No to ja go odpale i to samo, chodzi przygasa chodzi przygasa i wkońcu gaśnie. Oczywiście auto jest w bez ruchu, gdy sie nagrzeje silnik to nie widać już problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o problem "braku paliwa" to pompa przelewowa nie przelewa Ci paliwa z lewej do prawej komory (w prawej jest pompa paliwa) i dlatego gaśnie, znany problem w e46. Odnośnie falowania trzeba podpiąć komputer z inpa i zobaczyć co się dzieje. Napisz skąd jesteś to może ktoś z okolicy sprawdzi Twoje auto.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Odnośnie pompy to jak ma wyglądać naprawa ( czy da sie naprawić czy trzeba nową zamontować) ?

Gdy go kupowałem to podpinałem go do komputera u mechanika i nic nie wykazało, no chyba ze handlarz tuż przed sprzedażą wykasował błędy, ale jak wiadomo to błędy po jakimś czasie wracają.

Dokładnie to mieszkam w Kartuzach okolice trójmiasta, ale myślę że poradzę sobie z podpięciem go samemu :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przejrzyj cały ten temat:

viewtopic.php?f=69&t=247536

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.