Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nabywcom BMW w 2 litrowym ON e90 zaobserwowałem dziwne zachowanie samochodu jak temperatura jest bliska 0 po odpaleniu samochodu przez około 5 sekund telepie silnikiem ( tak jak by nie palił na wszystkie gary). Oraz przez długi czas gdy silnik nie złapie temperatury gałka miały biegów drży wibruje oraz przez ten czas ciężko redukuje się biegi. Proszę o odp co to za objawy na co zwrócić uwagę ponieważ wszystkie opisane objawy znikają jak motor jest ciepły. I przy odpaleniu samochodu z rury wydechowej wypada chmura dymu i odrazy po tym z wydechu dym leci normalny,. ?.
Opublikowano

A jak telepie silnikiem to obroty mocno falują?

Drżenie drążka zmiany biegów to częsta przypadłość w e90 (ten typ tak ma). Biegi mogą wchodzić ciężej bo olej w skrzyni jest jeszcze zastygnięty po postoju w niskiej temperaturze. W chmurze dymu nie upatrywałbym niczego specjalnego, w niskiej temp. to też raczej normalne. Jedyną niepokojącą rzeczą może być tzw. "telepotanie".

Opublikowano
A jak telepie silnikiem to obroty mocno falują?

Wiesz co z tego co zauważyłem to skasować stoi w miejscu ale przygladne się dokładniej i napisze

Opublikowano
Witam jestem nabywcom BMW w 2 litrowym ON e90 zaobserwowałem dziwne zachowanie samochodu jak temperatura jest bliska 0 po odpaleniu samochodu przez około 5 sekund telepie silnikiem ( tak jak by nie palił na wszystkie gary). Oraz przez długi czas gdy silnik nie złapie temperatury gałka miały biegów drży wibruje oraz przez ten czas ciężko redukuje się biegi. Proszę o odp co to za objawy na co zwrócić uwagę ponieważ wszystkie opisane objawy znikają jak motor jest ciepły. I przy odpaleniu samochodu z rury wydechowej wypada chmura dymu i odrazy po tym z wydechu dym leci normalny,. ?.

Kolejny temat w tej samej sprawie. Ludzie, czytajcie forum, używajcie szukajki....

-------------------

Artur