Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Jestem na etapie kupna e60 ale po kilku wycieczkach odrchcialo mi się, aż tu widzę w miarę obiecujące ogłoszenie. Pytanie tylko czy cena nie za wysoka bo szukałem do 30tys. Silnik mi odpowiada miałem okazję pojeździć dwa dni takim modelem. Sprzedający komunikatywny zgadza się na sprawdzenie nawet kilkadziesiąt kilometrów od siebie. Możecie coś doradzić? Pozdrawiam. Tu link: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-r6-170km-salon-polska-pierwszy-wlasciciel-serwisowany-bezwypadkowy-ID6yFXbX.html#xtor=SEC-8
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak szukałeś e60 do 30 k to się nie dziwię ,że były same szroty .

Cena tego egzemplarza jak najbardziej adekwatna , jeśli oczywiście to co pisze sprzedawca to prawda.

Opublikowano
Jest ktoś ogarnięty z tych okolic by móc podjechać oczywiście nie za darmo i sprawdzic to auto? Z tego co dowiedziałem się to dwa razy był wymieniany tylny zderzak w ASO malowane trzy elementy ale bez szpachli. Podobno wskazania na czujniku lakieru do 230 mikro coś tam na tych elementach - reszta do 150. W sumie to wygląda wszystko fajnie ale ja się nie napalam już. Nie działają uchwyty na napoje i płyty cd nie chodzą tak mi przekazał właściciel oraz porysowana jest tylną szybą od kluczy. Mówił też coś o 3 nie wielkich wgniotkach ale ponoć może uda mu się je usunąć do tygodnia w jakimś tam warsztacie. Ale kurczę czy naprawdę tyle się cenią w miarę dobre e60. W końcu ma 12 lat zaraz 13...? Z drugiej strony widzę że tańsze oferty to mega przekręty a nawet te co oglądałem za 32 też po weryfikacji albo miały przebieg razy dwa kub trzy od deklarowanego albo były po większych naprawach blacharskich albo jedno i drugie zazwyczaj naraz.
Opublikowano

Auto od handlarza.

W VIN niema śladu o tylnych poduszkach 261. W specyfikacji natomiast jest taki zapis !!!

Fotki zrobione tak żeby nic nie zobaczyć, ale:

- uchwyty na napoje uszkodzone, dwie sztuki.

Jeśli auto jest krajowe to potwierdź przebieg u Draya.

Żeby nie było że ktoś kiedyś, coś.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Dostałem jakieś 80 dodatkowych zdjęć. Napisu airbag nie widać na beczkach tylnych drzwi jest na tylnich słupkach. Prze bieg potwierdzony w ASO. jak zejdzie z ceny 3tys to po niego pojadę.
Opublikowano

Twierdzisz że pojazd ma usterki których sprzedający nie uwzględnił w cenie, coś do zrobienia

na taką kwotę czy te 3 tys wyjąłeś całkiem z czapy bo Ci inaczej się budżet nie spina?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przebieg nie do końca jest potwierdzony, duża przerwa w wizytach.

W UFG odnotowana jest szkoda dla tego pojazdu

2015-12-28 127,119 km

2015-11-27 127,109 km

2015-04-27 122,321 km

2010-04-29 60,710 km

2010-02-26 57,035 km

2009-10-26 51,686 km

2009-07-17 48,322 km

2009-02-20 37,429 km

2008-10-27 33,367 km

2008-08-27 29,038 km

2008-04-21 17,981 km

2008-02-01 15,135 km

2008-01-31 15,128 km

2007-12-19 13,143 km

Opublikowano
jak można nie mieć kasy na e60 i jeszcze wybrzydzać i stawiać warunki typu "jak 3tys zejdzie to się zastanowię"...potem jezdza same parchy bo kupi taki za 30koła i do serwisu nic nie dolozy bo sie spłukał ze wszystkiego na auto
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
Opublikowano
Dobre auto cenią wysoko a jak za drogi to szukaj tańszego;)

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano
Gościu nie chce wziąść mojego e46 w rozliczeniu tak bym miał może i te 33. A tak wykombinuje góra 31tys. No ale przecież normalne jest ze idzie targowac te 5-10% ceny nie? Facet posłał mi skany faktur i miedzy 60 a 120 tys km był robiony w tych serwisach co tam pisał w ogloszeniu. Dwie szkody z oc sprawcy to te wymiany zderzaka i jedną z ac 3 malowane elementy. Tak mi napisał a co i jak to i tak sprawdzę na przeglądzie w ASO odzaluje te kilka środek. Poczekam tydzień pewnie zmięknie i dogadamy się może.
Opublikowano
Gościu nie chce wziąść mojego e46 w rozliczeniu tak bym miał może i te 33. A tak wykombinuje góra 31tys. No ale przecież normalne jest ze idzie targowac te 5-10% ceny nie? Facet posłał mi skany faktur i miedzy 60 a 120 tys km był robiony w tych serwisach co tam pisał w ogloszeniu. Dwie szkody z oc sprawcy to te wymiany zderzaka i jedną z ac 3 malowane elementy. Tak mi napisał a co i jak to i tak sprawdzę na przeglądzie w ASO odzaluje te kilka środek. Poczekam tydzień pewnie zmięknie i dogadamy się może.

nie, nie jest to normalne :)

http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
Opublikowano

Za 30 (bez targowania) mogę sprzedać ci swoją 525i z dwoma kompletami kół. Przebieg oryginał 173 i rośnie. Malowane ponownie też 3 elementy z prawej strony po przycierce. Zero szpachli.

Na razie nie wystawiona bo i tak martwy sezon.

W moich rękach 2 lata.

http://tufotki.pl/5mTcg

Jak zainteresowany to daj info na PW

Opublikowano
Gościu nie chce wziąść mojego e46 w rozliczeniu tak bym miał może i te 33. A tak wykombinuje góra 31tys.

Może lepiej odpuść e60 ;-) Albo najpierw sprzedaj e46.

Opublikowano
jak można nie mieć kasy na e60 i jeszcze wybrzydzać i stawiać warunki typu "jak 3tys zejdzie to się zastanowię"...potem jezdza same parchy bo kupi taki za 30koła i do serwisu nic nie dolozy bo sie spłukał ze wszystkiego na auto

Dokładnie tak jak kolega pisze trzeba zostawić sobie troche grosza na pakiet startowy,bo zawsze jest coś dozrobienia.Ja po kupnie we wrześniu 535d wydałem 3 tyś na praktycznie rzeczy eksploatacyjne,bo chce mieć auto sprawne i zadbane,a jak bym nie miał to by auto stało :D

Opublikowano
Dobry 10% trzeba spuścić z ceny , to idź do salonu niech ci spuszczają. U handlarza jak jest dobre auto to parę stówek możesz urwać i koniec. On obniży cenę o 1500 zł i będzie miał więcej klientów a ty nie kupisz auta
Opublikowano
Jak się ma na samochód 30 tys to szuka się takiego za 25 (oczywiście nie e60 w takim budżecie), szukając auta za 35 tys trzeba mieć w budżecie 40 - taka jest moja zasada i dewiza, którą się zawsze kieruje kupując samochód. No chyba, że ktoś woli kupić trupa, jeździć trupem robiąc z niego jeszcze większego trupa..
Opublikowano
Jak się ma na samochód 30 tys to szuka się takiego za 25 (oczywiście nie e60 w takim budżecie), szukając auta za 35 tys trzeba mieć w budżecie 40 - taka jest moja zasada i dewiza, którą się zawsze kieruje kupując samochód. No chyba, że ktoś woli kupić trupa, jeździć trupem robiąc z niego jeszcze większego trupa..

Bardzo dobra zasada,bo niektóre osoby kupują auto za ostanie grosze,a zakup bmw to jest dopiero pierwsza rata :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polacy kupują odwrotnie. Mają 35 tys. zl. a szukają samochodu za 40 tys. :)

Opublikowano

Polacy kupują odwrotnie. Mają 35 tys. zl. a szukają samochodu za 40 tys. :)

:mrgreen: :cool2: Polska to piękny kraj

Opublikowano

Zastaw się, a postaw się i tego typu sarmackie pozostałości :roll: :wink:

Niestety w motoryzacji się to nie sprawdza. A później jak ja to zawsze powtarzam - lament, płacz i zgrzytanie zębów. Autor tego wątku niestety jest tego doskonałym przykładem. Szukał e60 do 30 tys i jeszcze był zdziwiony, że na same trupy trafiał. Jak ktoś ma na sprzedaż w miarę dobry egzemplarz za 35 to liczy, że mu 5 tys opuści żeby się w budżecie zamknąć.