Skocz do zawartości

(E39)Potrzebuje soft z licznika

LEON119

Rekomendowane odpowiedzi

W moim mniemaniu nie da się tego LCM zakodować w tym aucie.W oryginale był IV.Teraz jest III . Może ktoś coś podpowie zanim kolega LEON119 zacznie szukać LCMI IV.Dodam że kody ZCS są takie same w modułach komunikacyjnych.Osobiscie miałem też taki przypadek że III nie chciał z moim autem współpracować.Dopiero po zmianie na IV poszło kodowanie (auto z tego samego czasu produkcji jak u kolegi LEON 119). Teraz ten LCM III mam na ,,stole" z zegarami z 2002 r.i chodzi bez problemu. Gdzie leży problem? Pozdrawiam wszystkich!

• Zasłużeni forumowicze
W moim mniemaniu nie da się tego LCM zakodować w tym aucie.W oryginale był IV.Teraz jest III . Może ktoś coś podpowie zanim kolega LEON119 zacznie szukać LCMI IV.Dodam że kody ZCS są takie same w modułach komunikacyjnych.Osobiscie miałem też taki przypadek że III nie chciał z moim autem współpracować.Dopiero po zmianie na IV poszło kodowanie (auto z tego samego czasu produkcji jak u kolegi LEON 119). Teraz ten LCM III mam na ,,stole" z zegarami z 2002 r.i chodzi bez problemu. Gdzie leży problem? Pozdrawiam wszystkich!

Co za różnica ? Co w samochode, co na stole . Czy myślisz, że jeśli on na stole, to zacznie kodowac

?

Różnica taka że na stole są zegary z 2002r a w aucie zegary z 2003 ,no i jeszcze w tym LCM co mam na stole jest index 19 a u kolegi LEON119 index 18.NCS widzi go jako 20(pewnie taki był w oryginale)i nie idzie go zmienić na18.Nie myślę że na stole by poszło , tylko myślę że nie pójdzie w tym aucie.Z błędu jaki się wyświetla wnioskuję że zmiana indexu na 18 nie jest możliwa. Poszukalem trochę w necie i taki właśnie błąd ludzie mieli gdy montowali moduł o kilka lat starszy niż auto.Inne hardware?

• Zasłużeni forumowicze

to widzę że jedyna szansa to zmiana ZCS , FA to łatwo zmienić date produkcji (obniżyć ) a ZCS ma wszystko w kodzie

E LCM4 N0502 00000000 0000000000000000 1000008000 1 LCM_IV //LCM4, variabler Einsatztermin

usuń z zcs w kodzie VN te liczby ale przydało by się dopisać na LCM 3 muszę poszukać kodów tylko tak da rade

teraz próbujesz z ZCS dopisać wyposażenie które nie jest przewidziane dla LCM 3 tylko dla LCM 4

kodujesz wariantem LCM 4 sterownik LCM3

edit do VN dodać

; LCM8 0080000000 LCM_CI_18 //LCM CI 18h (SE PU98)

Ten szrot nie warty tych ruchów, którymi chcesz się zajmować . Z drugiej strony, jeśli masz czas, to można pobawić się programatorem i kolejnymi próbami kodowania.

Zachowaj takie opinie dla siebie. Akurat to jest moje auto którym jeżdżę do pracy (1100km w jedną stronę) i większość czasu stoi pod domem więc nie czuję potrzeby by zmieniać na innego "szrota" mam inną zabawkę ale nie z logiem bmw :P :P :P :P :P

• Zasłużeni forumowicze
Ten szrot nie warty tych ruchów, którymi chcesz się zajmować . Z drugiej strony, jeśli masz czas, to można pobawić się programatorem i kolejnymi próbami kodowania.

Zachowaj takie opinie dla siebie. Akurat to jest moje auto którym jeżdżę do pracy (1100km w jedną stronę) i większość czasu stoi pod domem więc nie czuję potrzeby by zmieniać na innego "szrota" mam inną zabawkę ale nie z logiem bmw :P :P :P :P :P

Ja ci powiem w sekrecie, że ja też na BMW nie jeżdżę i nigdy więcej nie kupię ... A szrot miałem na myśli twój LCM, bo to kosztuje 50 zl na allegro i mało kto potrzebuje ego. Kup sobie inny LCM i śpij spokojnie

Ja ci powiem w sekrecie, że ja też na BMW nie jeżdżę i nigdy więcej nie kupię ... A szrot miałem na myśli twój LCM, bo to kosztuje 50 zl na allegro i mało kto potrzebuje ego. Kup sobie inny LCM i śpij spokojnie

znajdz mi LCM IV na allegro za 50 zł to butelkę whisky wysyłam Ci od siebie gratis

dla ułatwienia 6932559, 6938287 , 6942696 , 6960255 , 6961142 to numery pasujących :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to widzę że jedyna szansa to zmiana ZCS , FA to łatwo zmienić date produkcji (obniżyć ) a ZCS ma wszystko w kodzie

E LCM4 N0502 00000000 0000000000000000 1000008000 1 LCM_IV //LCM4, variabler Einsatztermin

usuń z zcs w kodzie VN te liczby ale przydało by się dopisać na LCM 3 muszę poszukać kodów tylko tak da rade

teraz próbujesz z ZCS dopisać wyposażenie które nie jest przewidziane dla LCM 3 tylko dla LCM 4

kodujesz wariantem LCM 4 sterownik LCM3

edit do VN dodać

; LCM8 0080000000 LCM_CI_18 //LCM CI 18h (SE PU98)

Witam! To jest konkretna odpowiedz a zarazem pomoc i materiał do nauki.Szczerze mówiąc to nie liczyłem na to że ktoś poza kolegą Din76 będzie znał rozwiązanie i zechce się nim podzielić.

Din76 PO RAZ KOLEJNY WIELKIE DZIĘKI !!!!

Czy kolega LEON119 będzie chciał dalej walczyć z tym LCM to już jego decyzja. Osobiście bym zakupił IV( dobry kosztuje około 400zł),bo ten LCM III który kolega LEON119 teraz ma być może nie ma opcji Xenon. Trzeba by sprawdzić po nr.Tak czy inaczej dla mnie sprawa się wyjaśniła dlaczego Mój LCM II nie chciał się kodować w moim aucie (2003r) a z zegarami z 2002 roku się koduje.Kolega Din76 wszystko wyjaśnił. :D

Pozdrawiam! :handshake: