Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,włączyły mi sie trzy kontrolki-trakcja,hamulec ręczny,abs po wpięciu pokazuje czujnik abs uszkodzony do tego skrzynia wchodzi w tryb awaryjny,skrzynia jest w jakiś sposób połączona z czujnikiem abs???
Opublikowano
Obstawiam że prędkość kół jest potrzebna do rozłożenia napędu. I tak musisz przecież wymienić/naprawić czujnik więc wtedy się dowiesz :]
Opublikowano
Też tak myślałem....tylko jestem stolarzem nie mechanikiem.Okaże się jutro jak dojedzie czujnik i go zmienimy.Dzieki.
Opublikowano
A jednak nie czujnik.....po wpięciu w kompa pokazuje nadnapięcie,a ładowanie 17,5.alternator-regulator napięcia...przerabiał ktoś temat??
Opublikowano

Tak....w takim razie regulator przy alternatorze do wymiany i od razu szczotki wymień

Hmm....tylko te objawy średnio pasują do napięcia

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
A do czego pasuja ci bardziej???ja wiem,że to tylko wirtualna diagnoza i trzeba potwierdzić fizycznie...sypie mi się auto na całego.w sumie rocznik 2001 to ma prawo.
Opublikowano

Bo pisałeś ,ze robiona była diagnoza i to czujnik ABS a teraz ,ze regulator napięcia.

Czy ta diagnostyka jest faktycznie dobra ??

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
No właśnie....też sie tego obawiam.Czekam na swój termin u kumpla mechanika,będzie likwidował wycieki oleju opisywane kiedyś na forum na drodze będzie stał alternator to się go posprawdza oceni.Koszt regulatora i szczotek nie zwala z nóg.Zachciało się v8 to są i koszty.
Opublikowano
Wyjscia nie mam,czekam już miesiąc aż dobierzemy sie do silnika-muszę się dowiedzieć skąd ten wyciek oleju.