Skocz do zawartości

Przedłużanie BRI i BSI Plus

rkmi09

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

W nowym cenniku z 03/2017 BRI znowu podrożało. Np. kupujący nowe F3x chcący przedłużyć BRI do 5 lat i 200000 km zapłaci już 5114 pln a nie jak dotychczas 4999 pln.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17

• Zasłużeni forumowicze

Wykupione do 4 lat lub 200k

2552zł, na piąty nie brałem bo szkoda piataka.....

Tym bardziej że pojezdze pewnie ciut krócej niż 5 lat. .

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

Czyli jeśli kupuję 2 letnie auto z trwającą gwarancją,mogę wykupić dodatkową gwarancję na auto,czy już nie?

Jak zdążysz przed końcem marca. Najlepiej zadzwoń do serwisu i podaj VIN to się dowiesz ile za ile.

• Zasłużeni forumowicze
Później już tylko przy zakupie nowego auta?

Lub auta z programu PS.

I tylko w momencie jego zakupu (zasady BRI dla aut PS mają być takie, jak dla aut stricte nowych).

• Zasłużeni forumowicze

Nie mam na myśli cen, tylko zasady zakupu BRI.

Po 31.03 pakiet BRI będzie można kupić także dla auta nabywanego w programie PS - ale tak samo jak dla aut stricte nowych będzie to możliwe tylko w momencie zakupu takiego auta w salonie (tzn. trzeba będzie się od razu zdecydować na okres trwania BRI).

To są ustalenia BMW Polska na dzień dzisiejszy.

A ja olałem w 3 autach.. Wkurzyło mnie, że w 2016 biorąc wszystkie trzy byliśmy tak zapewniani o corocznym przedłużaniu gwarancji, a za pół roku takie coś :-/

Nie powinno działać to wstecz dla aut zakupionych. Jak dla mnie skok na kasę. Ciekaw jestem czy się na tym nie przejechali sami. Nacisk ostry: emaile, smsy, telefony.

Może liczyli że 90% grzecznie kupi i już dzielili $, a może jest raptem 30% zdecydowanych i więcej stracą niż zyskają.

Zobaczymy za 2 lata, może trzeba będzie zmienić markę na inną bo niesmak jest..

Dokładnie. Też mam niesmak i rozważam niewykupienie. Kupiłem na szczęście od razu z samochodem na 3ci rok bo był wtedy rabat ten co na samochód.

Ale więcej chyba nie dokupię. Zostało parę dni na decyzję :)

Ja dokupiłem na 4 i 5 rok. Cóż..., poprzednie warunki były dogodniejsze, ale to gwarant określa zasady gwarancji i co mu zrobisz.

Dużo zrobisz, jak zwykle portfelem. Zarówno w tej sytuacji jak i przy kupnie następnego auta.

Od niedawna posiadam auto BMW F30 z 2014r . Biała strzała ma wykupione dwa pakiety: service inclusive 5 lat/100k km i repair inclusive 5 lat/200k km.

Zastanawiam się nad service inclusive w dwóch opcjach:

1) 8 lat/ 160k km - 2 709,63 zl netto

2) 10 lat / 200 k km - 4 995,88 zł netto

Jako, że auto mam od niedawna to chciałbym zapytać co ile Wam komputer krzyczy potrzebę serwisową i jak to kosztowo wygląda w Waszych serwisach?

mnie krzyczy średnio co 20-21 tysiecy - przebieg 90% miasto w 118d

w M135i średnio co 25tys - przebieg 30% miasto.

wymieniam średnio co 8-9 tys olej w obu autach (ok 350 netto za olej filtr i wymiane w ASO lub moj olej, moj filtr plus wymiana w ASO 100zł)

Biorac pod uwage ze w service inclusive masz tylko wymiane wg wskazan kompa a to wg mnie jest niezdrowe dla silnika 5000 za dodatkowe 5 lat to duzo - no chyba ze robisz 40kkm rocznie

Kompletnie nieopłacalne. Przegląd kosztuje 1000-1300 zł a robisz go co około 25 tysięcy więc w te dodatkowe 60 tysięcy wydasz maksymalnie tyle ile kosztuje pakiet a w 100 tysięcy prawdopodobnie mniej.