Skocz do zawartości

Przedłużanie BRI i BSI Plus

rkmi09

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko do końca 2016 roku możliwe jest zarejestrowanie lub przedłużenie pakietów BRI oraz BSI Plus w BMW Service na dotychczasowych zasadach.

http://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/personal-services/service-inclusive.html

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Link był dobry ale BMW zmieniało zdanie i zamknęło stronę.

Dzwoniłem do centrali BMW i powiedzieli, że wydłużyli możliwość przedłużania pakietów BRI i BSI Plus do 31.03.2017 r.

Do tej pory była możliwość przedłużenia pakietu do dnia w którym kończył się okres trwania dotychczasowej umowy. Od 31.03.2017 nie będzie już takiej możliwości.

Właściciele nowych aut będą musieli zadeklarować chęć przedłużenia pakietu lub gwarancji przy odbiorze auta a właściciele aut używanych nie poźniej niż do 31.03.2017 r.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17

• Zasłużeni forumowicze

Samo ograniczenie czasowe możliwości przedłużania gwarancji to jeszcze pół biedy.

Bo przy okazji podnieśli ceny pakietów - w moim wypadku o "jedyne" 140%.

Aktualnie w F11 posiadam pakiet 07CH (gwarancja przedłużona do 4 lat).

Miesiąc temu upgrade BRI do pakietu 07U2 (przedłużenie gwarancji do 6 lat) kosztowało 4.287 brutto.

Na dzisiaj cena wynosi już 10.311 brutto, więc u mnie podnieśli się o "jedyne" 6.024 brutto :shock:

A mówi się, że po 31.12.2016 ceny pakietów jeszcze podrożeją.

W mojej prywatnej opinii BMW właśnie strzeliło sobie w stopę (o ile nie w kolano)...

Jak ktoś miał załatwiac BRI dla F30 to sprawdżcie sobie u dealera czy rzeczywiście to podrożało czy nie.

Ja kupiłem F30 w tamtym tygodniu i w tym tygodniu planowałem dokupic BRI i się trochę wkurzyłem jak przeczytałem wasze wpisy. Ale dziś byłem u dealera i cena jest taka sama jak była podawana w tamtym tygodniu (i jak miesiąc temu się orientowałem to też taka była). Dla 318i BRI do 5 lat / 200tys. to koszt 4060pln + VAT.

Byc może podnieśli ceny tylko na F10/11.

Jak ktoś miał załatwiac BRI dla F30 to sprawdżcie sobie u dealera czy rzeczywiście to podrożało czy nie.

Ja kupiłem F30 w tamtym tygodniu i w tym tygodniu planowałem dokupic BRI i się trochę wkurzyłem jak przeczytałem wasze wpisy. Ale dziś byłem u dealera i cena jest taka sama jak była podawana w tamtym tygodniu (i jak miesiąc temu się orientowałem to też taka była). Dla 318i BRI do 5 lat / 200tys. to koszt 4060pln + VAT.

Potwierdzam. Ja taka samą wycenę dostałem na F36 kilka dni temu.

Nie wiem dokładnie kiedy zmienili ceny ale jak ostatnio sprawdzałem u dealera (było to w październiku) to cena pakietu BRI 07CK dla 4-cylindrowej F3x wynosiła 4600 brutto a pakietu 07U2 7423 pln a teraz prawie 10 tys. :cry:

• Zasłużeni forumowicze

Może macie szczęście, że akurat dla F30 nie podnieśli :wink:

W każdym razie upewnij się, czy podali Ci aktualną cenę - tzn. czy z cennika, czy "z systemu", zwłaszcza w świetle tego co napisał powyżej kolega @rkmi09.

Bo mój doradca sam zrobił oczy jak wbił do systemu VIN i wyskoczyły mu takie ceny...

Przed podwyżkami dla F3x ceny kształtowały się następująco:

07CG (3 lata/200.000 km) 1.098

07CH (4 lata/200.000 km) 3.137

07CK (5 lat/200.000 km) 4.600

07U2 (6 lat/200.000 km) 7.423

W każdym razie jeśli ktoś planuje kupić BRI (a z autopsji mogę dodać tylko, że warto - tym bardziej im więcej wyposażenia jest nawkładane w auto), to nie ma na co czekać.

Zwłaszcza, jeśli dla F3x ceny póki co nie wzrosły.

.........

W każdym razie upewnij się, czy podali Ci aktualną cenę - tzn. czy z cennika, czy "z systemu", zwłaszcza w świetle tego co napisał powyżej kolega @rkmi09.

Bo mój doradca sam zrobił oczy jak wbił do systemu VIN i wyskoczyły mu takie ceny........

Podaje wiarygodna informację po wklepaniu VIN. Ja wczoraj kupowałem to BRI.

Może rzeczywiście tylko do F10 wzrosły ceny. Może z tym to jest związane, że już nie produkują F10.

Kolega Yarwa wykupił pakiet BRI już po prostu po nowej cenie. Jeszcze nie tak dawno pakiet BRI 07CK kosztował 3739 netto. Wszystkie pakiety podrożały niedawno, zarówno dla F10/F11 jak i dla F3x.

Szkoda tylko, że BMW Polska ma swoich klientów w poważaniu i zrobiła to po cichu.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Od grudnia już nie podrożały.

Dają jakieś rabaty na te pakiety ?

podpinam się pod temat.... Jakby ktoś gdzieś dawał rabat to proszę o namiar:)

POzdrawiam.

male-bmw-2.png

• Zasłużeni forumowicze
Ztcw to na BRI/BSI oraz na różne pakiety typu connected drive cena jest sztywna ustalona przez centralę. Ale może mnie okłamali ;)

Tak też powiedział Pan w Czestochowie..... Ale zawsze lepiej zapytać się innych.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png

Dzięki Panowie :) u mnie ta sama spiewka. No nic.pozostaje uwierzyć :)

BTW dostałem wycenę montażu front splitera i lotki na bagaznik na 6 stów ponad (10% rabatu na robote)... ale w połączeniu z sensownym rabatem na same graty. Co o tym myśleć ?

Dzięki Panowie :) u mnie ta sama spiewka. No nic.pozostaje uwierzyć :)

BTW dostałem wycenę montażu front splitera i lotki na bagaznik na 6 stów ponad (10% rabatu na robote)... ale w połączeniu z sensownym rabatem na same graty. Co o tym myśleć ?

Przeginają... u mnie jak montowałem wydech M Perf. plus nerki to za montaż wszystkiego zapłaciłem 250 zeta – a w tym było docinanie i spawanie tłumika... z tym, że graty kupowałem u nich.

Edit: Jeśli graty kupowałeś u nich to wg mnie powinni montaż zrobić gratis... to nie są tanie elementy.

• 3 tygodnie później...
Ja przedłużyłem z 2 do 5 lat i 200 tys. koszt 4995 pln :( ale chyba warto.

• Zasłużeni forumowicze

Do końca marca też przedluzam tylko dylemat czy do 4 czy do 5.....

Pozdrawiam.

Niestety trzeba przedłużać takie te nowe auta "bezusterkowe"

Pozdrawiam

male-bmw-2.png