Skocz do zawartości

Swiecące konrolki (!), 4x4, airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie mam problem ze swiecącymi sie kontrolkami (!), 4x4, airbag. Nie działa przez to system DSC, asystent zjazdu z góry, manewrując samochodem dodatkowo koła jakby się blokowały przy niskich prędkościach. Dodatkowo w samochodzie cały czas pracują wentylatory. Po skasowsniu tych kontrolek przez chwile nie ma z niczym problemu, jednak po niedługiej chwili problem powraca (kontrolki znów sie zapalają, a wentylatory zaczynają cały czas pracują). Czy ktoś z Kolegów miał podobny problem?
Opublikowano

Miałem podobny problem i przyczyną był uszkodzony czujnik abs ,ale nie pamiętam czy u mnie wentylatory się włączały.

Masz jakieś błędy ?

Opublikowano
Wywala błąd czujnika kąta skrętu i zakłócenia na jakiejś magistrali. Zastanawiam się nad wymianą czujnika kąta skrętu, jednak mechanik mówi, że to nie koniecznie to może być przyczyną mojego problemu, ponieważ przy uszkodzonym czujniku nie powinny wentylatory chłodnicy klimy cały czas pracować.
Opublikowano

Jeżeli jest problem z magistrala CAN to w ISTA D jest test który wysyła sygnał do wszystkich "odbiorników" i sprawdza który nie odpowie.

Możesz tez wypiąć wtyczkę z siłownika nastawczego i sprawdzić co sie stanie