Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jeśli wybrałem zły dział to przepraszam, ale nigdzie nie znalazłem takiego wątku więc założyłem nowy temat. Mianowicie w moim e92 wymieniłem czujnik abs w prawym tylnym kole, po tym jak wyskoczyła mi choinka błędów. Najpierw podłączyliśmy komputer który wskazał na ten czujnik, dla pewnosci zamienilismy lewy z prawym i było to samo. Kupiłem więc nowy czujnik i wymienilismy go za ten niedziałający, ale błąd nadal wyskakuje, mozna go co chwile kasowac na komputerze, który pokazuje ze to nadal ten czujnik. Dodam jeszcze ze przez około tydzien jeździłem na innym rozmiarze opony z prawej strony, czy to mogło mieć wpływ na jakies rozregulowanie się, że teraz przy nowym czujniku nadal jest lipa? Dodam ze cały czas jeżdzę bez DTC ani ABS, poprostu jezdze bez niczego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na to, że masz uszkodzony pierścień abs.

No i na zakończenie tematu trzeba jeszcze zobaczyć krzywej sygnał od nowego czujnika ))))))

Opublikowano
Wymontuj czujnik, sprawdż czy ma ślady ocierania się o pierścień, jeśli tak, to zajrzyj przez otwór po czujniku, będzie widać slady otarć na pierścieniu. Pod pierścieniem lubi zbierać się rdza, co powoduje zmiane kształtu pierścienia.