Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakie mogą być objawy nieprawidłowo pracującej pompy wody ? Otóż mechanik mi powiedział że będzie pompa wody do wymiany (coś na komputerze wyszło) tylko ja nie widzę żadnych problemów albo się nie znam więc czego wypatrywać ?
Opublikowano

Pytasz

jakie mogą być objawy nieprawidłowo pracującej pompy wody ?
to brak obiegu płynu lub nie wystarczający obieg, do tego można dodać wyciek z pompy.

Pierwszym sposobem sprawdzania wydajności pompy jest sprawdzenie przelewu w zbiorniczku wyrównawczym.Na zimnym odpalamy silnik i otwieramy korek zbiorniczka i jak system jest dobrze odpowietrzony to na jałowych obrotach powinno być widać tz mały przelew czyli powinno trochę sikać a jak zwiększymy obroty to jest mocniejszy strumyk.

Komputer bezpośrednio nam nie nadzoruje pracy pompy ale na podstawie interpretacji różnych danych możemy wysuwać ostrożne przypuszczenia ale zawsze należy sprawdzić tz mały przelew . Zobacz

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Hey! Pewnie chodziło mechaników o dodatkową elektryczną pompę wody - pewnie szczotki się skończyły. ..na forum jest nawet poradnik jak ją naprawić za 10zł.
Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak chyba chodzi o dodatkową pompę bo w INPA wychodzi mi nawet że coś tam z pompką jest nie tak.

RESULT: 1 errors in error memory !-------------------------------------------------------------

23 Zusatzwasserpumpe

Error frequency : 48

Kurzschluss gegen Masse Fehler momentan vorhanden

Errorcode: 17 42 30 3C 21 B4 08 10 03 85

Jest ktoś w stanie powiedzieć coś więcej o tym błędzie ?