Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

nie wiem jakim cudem ale znikla mi normalna praca wycieraczek pozatym jak narazie z wycieraczkami jest wszystko ok tylko troche mnie to denerwuje

pozdro

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
Kolego nie wiem w jaki sposób ginie Ci bieg wycieraczek tzn w którym momencie :think: powiem Ci co ja zauważyłem, Raz w góre mamy wycieraczki czasowe prawda, kolejny raz w góre I bieg na stałe i kolejny raz w góre II bieg najszybszy. Zauważyłem że kiedy jade tak około 15km/h i szybciej ten I bieg wycieraczek działa normalnie ale kiedy tylko zwolnie np korek na drodze :wink: automatycznie tan I bieg działa jak te czasowo kiedy tylko ruszam powyżej 15km/h działają normalnie czyli cały czas się kręcą :D . Ot taki przypadek może masz podobnie albo to u mnie takie :dance: czary mary są. POZDRAWIAM :handshake:
Opublikowano
dokladnie nie czary mary tylko po to jest tak to zrobione bo wiadomo jak szybko jedziesz musza szybciej pracowac a jak staniesz to nie musza tak szybko bo tarly by po suchej szybie :cool2:
Opublikowano

WItam

U mnie w pierwszym polozeniu przelacznika wycieraczek w czasie jazdy jet czasowo a na postoju WOGOLE NIE DZIALA, a w drugim polozeniu w czasie jazdy jest praca ciagla a na postoju czasowo. Trzecie polozenie czy na postoju czy w czasie jazdy jest praca ciagla.

Pozdrawiam
Opublikowano

u mnie wycieraczki normalnie dzialaly a przynajmniej tak mi sie zdaje a teraz zostaly mi czasowki i tryb szybki

p.s

a moze to dlatego ze zegary mi nie dzialaja

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

E36 Witam

mam problem z wycieraczkami jak je wyłanczam to stają w tym miejscu co je wyłączyłem np na środku szyby obojętnie jaki to by był biek,niewiem czy to wina silniczka czy jest jakiś przekażnik do wycieraczek jeślitak to gdzie on jest na listwie z bespiecznikami go niema bo wyjołem wszystkie przekażniki a wycieraczki dalej chodziłyznajomy miał ten sam problem w E30 ale wymienił przekażnik i ok

Opublikowano
czy jest jakiś przekażnik do wycieraczek jeślitak to gdzie on jest na listwie z bespiecznikami go niema

Moduł sterowania pracą wycieraczek w E36 jest po lewej (kierowcy) stronie pod plastikową stopką tam gdzie znajduje się głośnik.

Zdejmujesz tą plastikową stopkę, odciągasz do siebie wykładzinę i tam znajduje się ten moduł (czarna obudowa z napisem WI-WA Low)

Koszt ok. 30pln.

Pozdrawiam

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie znowu jest bardzo dziwna sprawa bo czasowy przestał działac tylko został ostatni najszybszy bieg i teraz odnosnie sterownika to ja nie mam zadnego WI-Wa Low tylko niebieski przekaznik Wash cos tam .... a zatem gdzie ten moduł ?...za schowkiem tez go nie ma ....wiec gdzie ??
Opublikowano
p.s

a moze to dlatego ze zegary mi nie dzialaja

No to znalazłeś rozwiązanie, wycieraczki Ci nie działają dlatego ze nie otrzymują sygnału TACHO z licznika i nie "wiedzą" że samochód jedzie i mają się przełączyć w inny tryb pracy. Sprawdź czujnik w dyfrze, przeczyść styki lub ewentualnie napraw uszkodzenie licznika i powinno działać. Pzdr.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dawno mnie nie było :) a więc co się stało ...?? stało się to ze ten nieszczęsny moduł wycieraczek miał feler nie wiem dlaczego i jak to się stało ale jednak ..poradziłem się znajomego elektronika ..tak elektronika i co się okazało ze na całym układzie gdzieś był tzw " zimny lut "i działa cieszę sie niezmiernie bo cały nowy kosztował by mnie około 200 PLN tak więc nie wiem czy sie to komuś przyda ZANIM WYRZUCISZ stary zepsuty moduł wycieraczek DAJ GO KOMUŚ DO SPRAWDZENIA :D pozdro ..