Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam na kompie zainstalowana inpe która śmiga bez problemu i disa (przez VMware )który nie łączy się z kablem. Raz udało mi się połączyć żeby wykrył kabel ale tylko raz.w ogóle tak jakby program nie widział kabla bo na zielono świeca się tylko kontrolki przy tym jakby monitorku niebieskim natomiast przy tej żółtej bodajże głowicy nie palą się żadne. Co może być nie tak? Bardzo bym był wdzięczny jeżeli ktoś by mi pomógł zdalnie przez team viewer ogarnąć ten problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co się męczyć z bardzo wolno działającym disem,jak można zainstalować ista d i bez vm działa bardzo dobrze :duh:
Opublikowano
I do isty wystarczy taki zwykły kabel od inpy czy trzeba kupić jakąś tam głowice? Za 2 tys? I ta ista bez problemu śmiga na win 7
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy zwykły kabel.Wszystkie programy inpa,ncs,winkfp,ista itp.działają bezpośrednio na każdym win7,8,10 bez vm.
Opublikowano
Witam mam na kompie zainstalowana inpe która śmiga bez problemu i disa (przez VMware )który nie łączy się z kablem. Raz udało mi się połączyć żeby wykrył kabel ale tylko raz.w ogóle tak jakby program nie widział kabla bo na zielono świeca się tylko kontrolki przy tym jakby monitorku niebieskim natomiast przy tej żółtej bodajże głowicy nie palą się żadne. Co może być nie tak? Bardzo bym był wdzięczny jeżeli ktoś by mi pomógł zdalnie przez team viewer ogarnąć ten problem.

jak masz od trandolfa wszystkie pliki to bardzo latwo to ogarnac . guruj

Najwazniejsze to zacznij od poczatku :

- rozpakuj na nowo INPA + DIS (od trandolfa)

- pozniej skonfiguruj INPA tak abys bez problemu sie mogl polaczyc INPA + auto

- pozniej skonfiguruj polaczenie IP i uruchom IFH + DiagHead'a (wg.instrukcji trandolfa)

- jak to ogarniesz wejdziesz w DIS'a i w zakladce connection po wejsciu powinienes miec w okienku IP 192.168.68.0 ,dajesz connection i musi działać!

ALE BARDZO WAŻNE ! - NIGDY NIE NACISKAJ STOP TYLKO PAUZA BO DIS JEST NA TYLE WRAZLIWY ZE NAWET NIEPRAWIDLOWE WYJSCIE Z NIEGO SPOWODUJE JEGO USZKODZENIE ,MOZLIWE ZE JUZ TO ZROBILES PRZEZ SWOJA NIEWIEDZE. JA TAKI SAM PROBLEM MIALEM A INSTALACJA TO KWESTIA 20MIN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ALE BARDZO WAŻNE ! - NIGDY NIE NACISKAJ STOP TYLKO PAUZA BO DIS JEST NA TYLE WRAZLIWY ZE NAWET NIEPRAWIDLOWE WYJSCIE Z NIEGO SPOWODUJE JEGO USZKODZENIE ,MOZLIWE ZE JUZ TO ZROBILES PRZEZ SWOJA NIEWIEDZE. JA TAKI SAM PROBLEM MIALEM A INSTALACJA TO KWESTIA 20MIN.

To dotyczy tylko i wyłącznie tej wersji od trandolfa że nie wolno wyłączać tylko pauza

ja mam Dis v44 na base v44

dis V57 base v44 Cip v44

dis V57 base v52 cipv44

dis v57 base v57 cip_v44

i każdy można wyłączyć rozdzielić głowicę i ponownie włączyć zmienić RAM dla dis (na 1024 szybciej chodzi )

odpalać z jednej maszyny (nawet z win10 64bit da rade ) z dwóch kiedy tylko chce i zamykam zawsze dodatkowo rozdzielam głowice

w DIS v44 base v44 cipv44 mogę zmienić protokuł na fister z softing dla ADS zz ori portem RS232 dla aut e30-e39 (lepiej i szybciej chodzi )

i w cale nie są takie wrażliwe

już na base v52 to całkiem inna instalacja tak samo na base v57 i do max 2009 roku wszystko chodzi ok