Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Model pre-lci. Potrzebuje wylaczyc syrene alarmowa, swiatla moga mrygac. Nie za bardzo wiem, da sie to jakos zakodowac, czy wyjac ktorys z bezpiecznikow?
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Syrene od alarmu ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Taa, webasto wlacza alarm i sasiedzi sie skarza. To tak na razie poki nie znajde jakiegos normalnego rozwiazania.

A moze ktos wie co powoduje wlaczenie alarmu wewnatrz kabiny? Jest podmuch powietrza z otworu na narty z tylniej kanapy na przednia szybe, no i troche halasu przy tym. Bo jak podmuch to moge skierowac gdzies w bok, ale halasu nie wyeliminuje.

Opublikowano

Juz doczytalem, nie trzeba nic odlaczac.

Dwukrotne nacisniecie przycisku 'zamknij' w odstepie ok 2 sek powoduje wylaczenie czujnika wewnetrznego i przechylu. Wiec mam klopot z glowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Syrene moźna wyłączyć przez kodowanie .

Spróbuj sposób :

Zamknij auto dwukrotnie naciskając przycisk w pilocie ,dioda od alarmu zaświeci i po chwili zacznie mrugać - to jest sposób na wyłączenie ochrony wnętrza i chyba czujnika nachylenia .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Syrene moźna wyłączyć przez kodowanie .

Spróbuj sposób :

Zamknij auto dwukrotnie naciskając przycisk w pilocie ,dioda od alarmu zaświeci i po chwili zacznie mrugać - to jest sposób na wyłączenie ochrony wnętrza i chyba czujnika nachylenia .

Dokladnie jak napisales, faktycznie dioda sie zapala na sekunde, dwie i potem zaczyna mrugac. Mam nadzieje ze to tak zadziala bo co poniedzialek sasiedzi maja pobudke o 4:30

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj znać czy rozwiąźe problem wyłączenie ochrony wnętrza.

Bardzo dziwne źe powiew w aucie moźe uruchomic alarm - zobaczysz .

Opublikowano

Ja mam webasto powietrzne, przez wylot zamontowany w zaslepce worka na narty dmucha strumien powietrza na przednia szybe. To nie jest urzadzenie fabryczne bmw wiec alarm traktuje to jak intruza.

Dzisiaj w nocy test :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Generalnie ochrona wnętrza działa na ruch chociaź moduł jest nazwany jako ultradzwiękowy.

Chyba źe alarm wzbudza spadek napięcia po uruchomieniu webasto ?

Napisz jutro czy sąsiedzi wstali z Tobą ?