Skocz do zawartości

m52b25tu Ogromne spalanie,Dławienie sie,Szarpanie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem BMW e46 z gazem (gazu nie uzywam jezdzę na samej będzynie jak narazie) i mam problem z bmka czasami jest okej a czasami jak odpale silnik wyskakuje na pomaranczowo kontrola oleju i tak po 20-30 sekundach pracy silnika gasnie olej wyminilem na nowy poziom jest okej, następny problem to dławienie sie silnika tak do 2-2,5 tys obrotów wolno przyspiesza i dusi się ( raz jechałem na gazie zeby zobaczyć czy działa to na gazie muli i dławi go znacznie bardziej jak by to było 1,6) gdy stoję w garażu to czuje w środku jak trzepie delikatnie autem do tego dochodzi ogromne spalanie w przedziale 14-18 litrów a moze tylko kilka razy pokreciłem go do 5-6 tys zeby sprawdzic czy potem normlanie idzie i od 2,5 tys idzie jak piekło.

Filtr powietrza nowy jak coś.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Mam m52b25tu i u mnie znów jest tak że na lpg wszystko ok a na benzynie chwilowo się zadusza. Powiedzmy mam 3tys na np trójce daje w deche i na ułamek sekundy się zdławi to samo przy 4 czy 5tys. Jadąc stałą prędkością i mu depne to jest taka reakcja. Z wzrastaniem obrotów czuć chwilowe spadki mocy. Ostatnio nawet wypadł mu zapłon przy 190kmh jak z 4 na 5 wrzuciłem. Na lpg nie ma chwili zawachania ciągnie równo i jest ok. Na benzynie np z rana czuć małe telepanie silnikiem przez chwilę. Dodam że stało się tak po resecie komputera przez zwarcie klem wg opisu na innym poście.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda na pompę paliwa, podepnij pod komputer i sprawdź błędy, najlepiej inpa i wklej zrzuty błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Check się świeci ale nic ciekawego nie ma tylko wypadanie zapłonu. Co prawda na gazie czuć że niekiedy lepiej idzie a niekiedy gorzej ale to wszystko jest równomierne a nie jak na benzynie ze raz mocniej raz słabiej a to się przydlawi. Myślałem że to czujnik położenia wałka rozrządu bo kiedyś też tak było i to on to powodował a teraz nic nie pokazuje...