Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie dwa dni temu w mojej f10 wymieniałem żarówki xenonowe w obu lampach i do tamtego momentu było wszystko ok. Po tej operacji obie lampy parują od wewnętrznej strony kiedy jeżdżę na światłach mijania. Sprawdzałem dwa razy czy dekielki od lampy są dobrze dokręcone, i jestem pewien, że tak. Dodam tylko, że operację tą przeprowadzałem w garażu otwartym podczas ulewy, nie wiem czy to nie ma z tym związku ?!

Ma kto jakieś pomysły dlaczego tak się stało ?

Pomocy :cry:

Opublikowano
Jeśli trochę wilgoci się tam dostało, to jest pewna szansa, że w końcu przy włączonych światłach odparuje... Aczkolwiek dziwne, że aż taka zmiana zaszła po wymianie. A żarniki są na pewno OK, od sprawdzonego dostawcy?
Opublikowano
Żarniki zakupiłem na niemieckim ebay od hurtowni z berlina, która wystawia żaróweczki. :lol: Sprawdzałem ich oryginalność tak jak to zostało przedstawione na jednym z filmów YT. I szczerze powiem nie dopatrzyłem się żadnej chińszczyzny. Zobaczymy co będzie po odkręceniu dekielka i po odpaleniu, może pomoże w weekend będę walczył to zdam relacje :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W pierwszym F11 też parowały mi reflektory.

Zdjąłem dekielki i kilka dni pojeździłem bez, bo było lato.

Nigdy więcej nie widziałem już zaparowanych lamp.

Teraz w drugim F11 znowu mam zaparowane lampy w mokre dni.

Muszę się zabrać i zdjąć dekielki chociaż na noc.

Opublikowano

Zdjąłem dekielki i kilka dni pojeździłem bez, bo było lato.

Masz na mysli ten dekielek w nadkolu przed kolem, przez ktory wymienia sie zarowki?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdjąłem zaślepki w nadkolu, następnie zaślepki w samej lampie, po czym założyłem tylko te w nadkolu.
Opublikowano
pytanie pewnie głupie, ale jak już mówicie o tych dekielkach w nadkolu - to czy poprzez nie da się wymienić żarniki, czy trzeba wyjmować całą lampę jak twierdzi serwis?