Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Potrzebuje przejechać tym autem 2000 km (UK -> PL). W tej chili gdy robię trasę ok 100 km, gdy silnik się rozgrzeje poziom oleju drastycznie spada.

Co mogę zrobić aby przejechać te 2000 km? Może mogę zalać jakiegoś uszczelniacza? Gęstszy olej czy coś w tym stylu?

Na silniku mi nie zależy i tak idzie do wymiany, ale to dopiero po powrocie do PL.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?

Pozdrawiam,

Damian

Opublikowano
Witam serdecznie,

Potrzebuje przejechać tym autem 2000 km (UK -> PL). W tej chili gdy robię trasę ok 100 km, gdy silnik się rozgrzeje poziom oleju drastycznie spada.

Co mogę zrobić aby przejechać te 2000 km? Może mogę zalać jakiegoś uszczelniacza? Gęstszy olej czy coś w tym stylu?

Na silniku mi nie zależy i tak idzie do wymiany, ale to dopiero po powrocie do PL.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?

Pozdrawiam,

Damian

Nie lepiej wyslac samochod do PL zamiast nim jechac?

Podejrzewam ze koszta lawety/tira beda zblizone z tym co wydasz na ferry/eurotunel + paliwo i prawdopodobnie oplaty za autostrady w Polandzie...

Opublikowano

Nie lepiej na miejscu wymienić silnik ? Kiedyś w Chatham wymienili mi silnik w e39 z m52 na m54 oddając stary zapłaciłem 600f .

Jeżeli już chcesz jechać do polski to porób próby - zalej tam olej 10w60 i zobacz jak na tym jedzie . Jeżeli masz pęknięty blok i leci olej to kup taką pastę chemiczną do klejenia metalu - może zamkniesz tę dziurę .

Pomyśl jeszcze co zrobisz jak auto stanie na autostradzie . Wykup sobie jakieś ubezpieczenie na drogę ale to pewnie obejmie tylko dowiezienie auta do serwisu .