Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje informacji na temat opcji przedstawionych na zdjęciu. Jak ustawić czas 1 to czas uruchomienia a czas 2 to czas zakończenie ogrzewania ?

Ogrzewa się tylko "kabina" czy silnik też ? Jakie warunki musza być spełnione aby ogrzewanie działało ?

http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/ozjelybhwvoavpzgtomyqmwqdwsxscfelbwdiovhvrcuqywtoxtrhrcsjgisbierqdzzlrsyhrgosgrhcdzzlymijnxzvtzqalqq

http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/wnarwonmagwflkiotveehsaqyvluqlhsstlovupljeijwdxxvtjeksfwxbvkuwasndlawntejuzziembxqbhhxanxomzkvojmufk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Instrukcja do auta o tej funkcji mało mówi. Możesz ustawić dwa czasy np. Timer 1 na 7.00 a timer 2 na 15.00. O tych godzinach wenylacja uruchomi się na 30 minut. Jest napisane żeby nie ustawiać jednego po drugim, bo pożera sporo prądu. Ustawienie czasu działa na najbliższe 24 godziny. Tyle mówi instrukcja. Można to też włączyć bez tych timerów, od razu, tylko na wyłączonym silniku. Nie zdążyłem się tym pobawić, bo żona głównie autem śmiga. Poprzedni właściciel strasznie zachwalał te funckje, ale nie powiedział dlaczego :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I pamiętaj, że to nie jest ogrzewanie postojowe (webasto) tylko wentylacja. Gdyby było ogrzewanie to tam na drugim zdjęciu miałbyś jedną pozycje więcej "Independent heating".
Opublikowano
Dzięki wielkie czyli jeśli ustawie w zimie nadmuch na 7:00 a silnik bedzie zimny to i tak nie nagrzeje mi wnętrza
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki wielkie czyli jeśli ustawie w zimie nadmuch na 7:00 a silnik bedzie zimny to i tak nie nagrzeje mi wnętrza
Dokładnie tak. Będziesz miał tylko "przewietrzone".