Skocz do zawartości

E36 320i uszczelka podstawy filtra oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,więc tak kupiłem bmw e36 silnik m50b20 auto falowalo na obrotach na benzynie i na gazie ,oraz źle reagowało na gaz. Po odłączeniu przepływomierza ,falowanie zostało ale reakcja na gaz lepsza ,i auto płynnie się potrafiło przemieszczać.

Raz na jakiś czas słyszałem "stuk" "strzał" ? Jakby cofnęło w filtr. Autem zrobiłem w takim stanie Ok. 8km i jak odstawiłem zleciała większość oleju przez uszczelkę od podstawy filtra oleju. Wiec wymieniłem uszczelkę na nowa założyłem jak należy po odpaleniu silnik pracuje tak jak by nie dostawał oleju ,stan na bagnecie OK ,pochodził 5s i po zgaszeniu znów jakby ciśnienie wywaliło uszczelkę i zleciał olej ,wiec moje pytanie brzmi co może być nie tak ? Może ktoś miał podobny przypadek ?

• Moderatorzy
Opublikowano

Dziwne.

Powinno raczej wywalić olej po najmniejszej linii oporu czyli rurką bagnetu. Zaworki w podstawie oleju może się zacięły.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
No właśnie to jest dziwne i nie spotkałem się z takim przypadkiem a dużo szukałem na internecie. I dodam ze olej nie leci powoli tylko jak z "kranu". I mam nadzieje ze mi coś podsunięcie bo nawet nie wiem co mam sprawdzić .