Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mój problem dotyczy BMW e65 745d (330KM) który wygląda następująco: dzisiaj odpaliłem autko bez problemu, pojechałem nim do supermarketu (jakieś 1,5km) i nagle szarpneło i straciła moc, silnik zaczął nierówno pracować, jakby nie chodziła na wszystkie cylindry. Znajomy powiedział żebym sprawdził wtryski co też uczyniłem, zacząłem od lewej głowic, odpinałem kostki od każdego wtryskiwacza i praca silnika się pogarszała, przeszedłem na prawą głowicę i na niej nie było różnicy, na każdym odpiętym wtryskiwaczu nie było różnicy. Podpiąłem ją pod kompa, na którym pokazało jedynie błąd przepływki, ale wątpię, że wina leży tylko po jej stronie, chyba przez to nie przestałaby chodzić na 4 cylindry. Ktoś może pomóc w zlokalizowaniu problemu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy choć raz widział swój silnik pod maską ? O czym tu rozmawiać ? Pojechałem na diagnostykę, blad po przepływomierzu, wtryskiwacze po kolei wyłączył.

Gdzie jest numer błędu, gdzie korekcja wtryskiwaczy, gdzie wskaźniki pracy silnika ? No szczerze mówiąc - śmieszne czytać twoje pytanie, w którym nie ma ani grama nic konkretnego.