Skocz do zawartości

[E60] 525D '04 Wibracje, warsztaty rozkladaja rece.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie, posiadam e60 525d 2004r sedan auto posiada wibracje mimo nizej wymienionych czesci i napraw: kolo pasowe i wszystkie kola prowadzace, tlumnik drgan na wale, wal wywazony i wymieniona podwieszka wraz z przeglubem na koncu, nowe piasty z tylu oraz tarcze plus klocki przod i tyl, wyprostowane felgi i nowe opony (2 komplet) jeden z warsztatow stwiedzil ze musimy zdjac 19' i zalozyc org 17' kupic nowe opony. Oczywoscie zbierznosc i kilka elementow zawieszenia jakies drobne koncowki. Zawieszenie sprawdzane w kilku stacjach diagnostycznych i kilku warsztatach. Mianowicie mechanicy maja mnie dosc a ja ciagle czuje wibracje, przeszukuje google i nic, dodam iz auto przeszlo test czy mialo wypadek wiec pan ktory je wykonal stwierdzil : auto nigdy i nigdzie niemialo historii wypadkowej, lewe przednie kolo jest przestawione do tylu o 2 tysieczne stopnia i miesci sie to w granicach nowego samochodu a lakier i szyby tez sie zgadzaja POMOCY COS KTOS ?
Opublikowano
Mialem podobny objaw tj. Lekkie drgania odczuwalne podczas jazdy. U mnie wymiana lacznika walu i konwertera zalatwila sprawe. Robiłem obydwie rzeczy na raz wiec nie jestem w stanie stwierdzic jednoznacznie przyczyny.
Opublikowano
Miałem podobny efekt w W211 (również manual). Winnym takiego stanu rzeczy był wał napędowy, a dokładniej luz na wielowypuście. Podejrzane moga być również przeguby (wew/zew) na półosiach napędowych.
Opublikowano
Miałem w jednej bmce serii E problem z wibracjami przy 80km/h +-10km. Winna okazała się różnica w wymiarze między otworem centrującym felgi a piastą. Felgi oryginał. Różnica tak minimalna, że nie sposób wcisnąć żadnego pierścienia dystansowego, ani wyłapać jej przy pomiarze. Wszyscy wulkanizatorzy odmawiali współpracy nie widząc problemu. Sam dorobiłem opaski o grubości ok. 0,5 mm i drgania ustały.
peace & love