Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od 2 miesięcy jestem szczęśliwym właścicielem E90. Zaraz po zakupie wymieniłem komplet klocków z tyłu na TEXTAR + czujnik TEXTAR, po skasowaniu błędu wszystko było OK.

Niestety, pojawił mi się jednak mały problem. Około tydzień temu pojawił mi się komunikat na iDrive "Brake pads! Replace" czemu oczywiście towarzyszy czerwona kontrolka na desce i samochód na podnośniku po zgaszeniu auta. Po zamknięciu auta i powrocie po ok. 1h po komunikacie nie zostało nawet śladu.

Niestety dziś sytuacja się powtórzyła, po porannym odpaleniu auta komunikat o klockach, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu brak komunikatu. Następnie po powrocie do auta znów komunikat.

Co ciekawsze mimo komunikatu w iDrive zarówno przednie jak i tylne klocki mam na zielono z przebiegami 8000 na przód i 22000 na tył.

O co chodzi w tym komunikacie? Z jednej strony komputer twierdzi, że klocki są a z drugiej każe je wymieniać?

Fizycznie klocki są w dobrym stanie.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• 4 lata później...
Opublikowano
Niestety, pojawił mi się jednak mały problem. Około tydzień temu pojawił mi się komunikat na iDrive "Brake pads! Replace" czemu oczywiście towarzyszy czerwona kontrolka na desce i samochód na podnośniku po zgaszeniu auta. Po zamknięciu auta i powrocie po ok. 1h po komunikacie nie zostało nawet śladu.

Niestety dziś sytuacja się powtórzyła, po porannym odpaleniu auta komunikat o klockach, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu brak komunikatu. Następnie po powrocie do auta znów komunikat.

Co ciekawsze mimo komunikatu w iDrive zarówno przednie jak i tylne klocki mam na zielono z przebiegami 8000 na przód i 22000 na tył.

Czy ktos rozwiazal ten problem ?- Mam dokladnie taka sama sytuacje jak autor tego tematu.

Bledy (podejzewam, ze cos nielaczy albo pada jakis czujnik) Albo cos obkleilo sniegiem, ale od dni na plusie, juz powinno sie roztopic.

Zaraz po skasowaniu sie niepojawiaja. Zobacze jutro po dluzszym postoju nocnym (bo nawet bez kasowania po ponownym odpaleniu juz niema bledu - dopiero kolejnego dnia rano)

c4fedefabe1b.jpg