Skocz do zawartości

Przekażnik świec BMW e46 330D - lokalzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Ostatniej zimy miałem problemy z odpalaniem, więc pomyślałem o wymianie świec, ale po dłuższej lekturze okazuję się że może być uszkodzony przekaźnik świec> powiedzcie gdzie mam go szukać by ewentualnie zrobić podmiankę i sprawdzić czy właśnie ten przekaźnik nie jest uszkodzony. BMW e46 330D 184KM

Opublikowano
Dzięki już zamówień świece ale trudno, a dasz fotke lub link jak on wygląda zeby podmienić i ewentualnie sprawdzic,. Dzięki za odpowiedź
Opublikowano
Czy jak podjade na komputer to wykaże że są złe świece lub przekaźnik , czy jest jeden kod na świece i przekaźnik i wtedy nie ma sensu sprawdzać
Opublikowano
Nie wymieniał pochopnie przekaznika. Często jest tak, że jedna ze świec traci trochę na rezystancji i tylko stąd jest problem. Nawet wszystkie świece OK nie oznaczają, ze jest uszkodzony przekaźnik. Wystarczy spadek kilku Omhów.
Opublikowano
Albo tez może się zapowietrza układ . U mnie tak było ze zależy pod jakim katem stał . Silnik był niżej a tył wyżej to palił a na odwrót to nie chciał zapalić i na plaku musiałem .