Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem parę miesięcy temu bmw f10 535i 306 km byłem dzisiaj na hamowni sprawdzić moc i niestety mam brak 60 koni Może miał ktoś z was podobny problem albo może macie jakiś pomysł od czego zacząć ? Błędów żadnych w siniku nie ma.

'

Opublikowano

Rocznik 2010 przebieg 104000 tys sprowadzona z Canady przebieg pewny sprawdza

Witam zakupiłem parę miesięcy temu bmw f10 535i 306 km byłem dzisiaj na hamowni sprawdzić moc i niestety mam brak 60 koni Może miał ktoś z was podobny problem albo może macie jakiś pomysł od czego zacząć ? Błędów żadnych w siniku nie ma.

'

lem w serwisie
Opublikowano
kanały ssące w głowicy do kontroli i ewentualnego czyszczenia

Coś o tym wczoraj czytałem Jakiś gość ogłasza się w Internecie wykonuje jakieś piaskowanie kanałów dowodowych i kolektora na aucie

Opublikowano
poszło pw
zrzucilem dzisiaj kolektor ssący i wyczyscilem komory zaworów ssacych faktycznie były zarosniete ale tak jak myślałem że 60 koni to na pewno to nie uzdrowi Pytanie do was czy w n55 często pada klapa przyslaniajaca wylot spalin z turbosprężarki.?Bo doszły mnie słuchy że benzynowe bmw doladowane mają z tym problem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie dzisiaj podlaczylem kompa pod bmw i sprawdziłem doładowanie maxymalnie w trybie sport doszlo do 1.7 Bara Ile powinna pompowac turbina w n55?
Opublikowano
1.7 bar brzmi bardzo OK - chociaz nie wiem, ile podaje fabryka.
Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

Opublikowano
Dziekuje wszystkim za pomoc w rozwiazaniu problemu.Myslalem ze jak podam problem z 535i to ktos pomoze ale widocznie jestem jedynym posiadaczem f10 535i