Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Właśnie i powinna być Polska na 3 plycie, wiec nie wiem ocb, tym bardziej ze navi działa. Nagram jeszcze inna wersje 2017 i zobacze.
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

db: 2016Q1 -> dlatego nie ma A1 przy Łodzi,

Gdyby było 2016Q3 to by było.

Opublikowano
Ja mam z A1 ale i tak nie jest kompletna.Nie ma niektórych kawałków dróg samej A1 oraz kilku zjazdów.Dziwne to ale cóż....są jeszcze mapy Google
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ściągnąłem CD_8473 z pierwszego chomika, ale nawigacja mi się nie uruchamia (komunikat "Proszę włożyć płytę"). Znalazłem jakiś temat z szybkim resetem komputera (głośność + 2 x eject), ale nic mi się nie zresetowało tylko wyciszyło muzykę i wysunęło płyty :D Płytę nagrałem po prostu kopiując wysztkie pliki na pustą płytę DVD-R Verbatima. Co robię źle?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pobrałem wersję : "BMW Road Map Europa Professional 2017 & Blitzer-Edition"

Nagrałem dwie płyty (Verbatim DVD-R) przez Nero i jedną sztukę przez ImgBurn - wszystkie przy możliwie najniższej prędkości. Wszystkie na 3 różnych nagrywarkach i niestety kicha... Może mi ktoś powiedzieć czy DVD-R ma znaczącą różnice od DVD+R ? Bo już brakuje mi pomysłów co jest przyczyną, że nie czyta mi płyty w samochodzie... a poprzednie mapy też są "kopią zapasową" i śmiga od razu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nagraj na + , widać czytnik ma już małą tolerancję na płyty.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepiej nagrywać na DVD+R i ustawić booktype na DVD-ROM - wtedy płyta jest praktycznie rozpoznawana jak oryginał. Najlepiej na normalnych jakościowo płytach tj. Verbatim, TDK.

Osobiście miałem pod ręką DVD-R i śmiga w E91 u mnie i u E61 sąsiada.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najprostszym np.Nero i żadnych ustawień nie ma specjalnych.Wystarczy tylko wybrać prędkość najmniejszą
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moze zadam głupie pytanie ale jakim programem nagrywacie mapy ? I jakies specjalne ustawienia ?

Ja IMG Burn ale czy to ma jakieś znaczenie?

Ważne zeby zamknąć sesje i rzeczywiście nagrać najwolniejszą możliwą prędkością.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
+ są na dane, - są na muzyke/filmy

To zabobony.dwa formaty wymyślone przez dwie różne firmy i tyle.

Początkowo odtwarzacze nie były tak uniwersalne

Opublikowano

Cześć

Chcę ściągnąć PROF.Blitzer.17.DVD_3 czy na 100% jest tam mapa POLSKI z fotoradarami ?

No i oczywiście chcę się dowiedzieć czy wszystko dobrze śmiga jak poprawnie się to nagra ?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Opublikowano

Oczywiście na DVD jest Polska a jak wrsja Blitzer to dodatkowo ma fotoradary, ale trzeba je jeszcze uaktywnić by były widoczne na mapie.

Z reguły nagrywanie na komputerze stacjonarnym jest skuteczniejsze.

Opublikowano
Czyli spokojnie mogę ściągać 3 płytkę nagrać najwolniej w programie ImgBurn na płytce VERBATIM DVD+R i wszystko będzie ładnie śmigać :) ?
Opublikowano (edytowane)

Czyli spokojnie mogę ściągać 3 płytkę nagrać najwolniej w programie ImgBurn na płytce VERBATIM DVD+R i wszystko będzie ładnie śmigać :) ?

P.S I może mi ktoś powiedzieć jak wypakować te 3 pliki żeby był widoczny obraz płyty

Edytowane przez Brumm