Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Środek fajny ale zawsze piszą że Bez wkładu finansowego a pewnie ze 2 tysie trzeba będzie żeby to jakoś wyglądało, powymieniać oleje filtry odmę z przewodami i na pewno się poci pod pokrywą zaworów i leje z podstawy filtra oleju tam sobie popatrz a i czy uszczelka miski oleju nie puszcza zobacz bo żeby wymienić trzeba zawieszenie rozpinać i silnik podwieszać 700 zł z robocizną zaglądnij tam i negocjuj cene :D

A akcyza po nowym roku to pojechali za np BMW powyżej 4 litrów pojemności z 2004 18 tyś :shock:

Za 3 litrowe z 2004 6 tysi

Pójdą ceny aut do góry zwłaszcza z dużym silnikiem i powyżej 10 lat

Opublikowano

w opisie jest cos o telefonie. na zdjeciach brak. nadaje sie to do czegos? mozna zbic cene dzieki temu?

na czym moge utargowac wg was, po zdjeciach wiem ze ciezko cos luknac ale wy znacie sie lepiej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki wrażliwy jesteś na krzyk?
Nie lubię jak ktoś na mnie bez powodu krzyczy. Przez ostanie 1,5 roku cliłem 3 auta: swoje 325i i 2 samochody do 2000 cm3. Każda umowa był zaniżona. Swoją ocliłem jak sugerował celnik ponieważ różnica, między tym co napisałem, a co panowie wyliczyli była niewielka. Natomiast 2 kolejne auta przywiozłem na lawecie jako niesprawne. Ceny były odpowiednie i na każdej umowie odpowiednia adnotacja: motorschaden lub zahnriemen gerissen i nikt ode mnie nie wymagał opinii rzeczoznawcy, faktur na naprawę lub rachunków na zakup części.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przez ostatni rok cliłem 38 sztuk i za każdym razem musiałem mieć opinię źeby oclić jeśli kwota była dla nich za niska. Zapis na umowie o uszkodzeniach ich nie interesuje bo umowy do akcyzy się nie tłumaczy. Może z tymi dwoma autami mieściłeś się w widełkach +/- 30% dlatego Ci nie zakwestionowali. Czasami składam deklaracje akcyzy za klientów prosto na ich dane w ich odddziałach UC i np Częstochowa czy Jelenia Góra to dwie różne melodie. Ja Ci nie chcę lać wody tylko pisze jak jest w kielcach.
Opublikowano
Czy ja napisałem coś innego?

Tak.

"W momencie składania dokumentów UC nie może zakwestionować kwoty na umowie"

Już wiesz że może. I tylko o ten fragment twojej wypowiedzi chodziło.

Opublikowano

Byłem. Nie kupiłem i nie polecam.

Z tylu byl rozbity na maksa chyba. Przod tez nie byl ok. Maska niżej od błotnikow. Listwy itp wszystko jakieś liche. Mokro w bagazniku zero szczelnosci. Fotochrom wsteczne rozlane. Nawet nie odpalalem.

Kupiłem inna 530i z Radomia.

Pozdrawiam