Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako moje lampy( normalne nie xenony) słabo świecą i są pęknięte czas na wymianę. Chciałbym kupić takie lampy :

http://allegro.pl/lampy-przednie-bmw-e46-01-05-angel-eyes-black-i1343539280.html

I stąd moje pytania, czy te lampy w 100% będą pasować? Jeśli w soczewkę wrzucę HID xenon wszystko będzie w porządku? Jakieś za jakieś przeciw? Może ma ktoś zdjęcie swego auta z takimi lampami:) Proszę o wypowiedzi:)

Opublikowano

teoretycznie powinny pasować, lecz jak włożysz w soczewki HID xenon

to musisz się liczyć z tym, że na stacji diagnostycznej nie przejdziesz badania technicznego

auto z xenonami musi być obligatoryjnie wyposażone w spryskiwacze reflektorów

jak zatrzyma Cię milicja to dowód może polecieć...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Więc tak. Zamontowałem dzisiaj lampy oraz zestaw HID. Lampy są zrobione w bardzo dobrej jakości, niewiele odbiegają od oryginału. Ringi świecą na żółto, no ale dużo im brakuję do oryginalny ringów BMW. No ale to jedyny minus jak na razie. Xenon świeci bardzo wyraźnie i daleko. Nie zauważyłem by do tej pory ktoś mrugał światłami że go oślepiam, co lepsze miałem kontrole policji dzisiaj i żadnej uwagi na temat świateł nie miałem:) Polecam z czystym sercem:)
Opublikowano

Jak dla mnie to szkoda kasy na takie lampy, oczywiście to prywatna opinia z która nie należy się zgadzac :mrgreen:

Kolega wyżej ma rację, jesli trafisz na rozgarniętego miśka, albo jak przy jakiejś kontroli fikniesz za mocno i zaczną szukać, żeby Cię na siłę skasować, to dowód poleci. Jednoczesnie stwierdzam, że z powodzeniem jeździłem swego czasu autem z dokładanym ori xenonem (ori w sensie, że na fabrycznych częściach) ale bez spryskiwaczy i poziomowania, i tylko przy obciążonym bagażniku ustawiałem światła w dół. I problemów nie miałem, czego i Tobie życzę.

Opublikowano

A te ringi sa na zarowki czy w technologii ccfl??

Sam sie zastanawiam nad takimi lampani albo nad ori xenonem. Za podrubami przemawia troche nizsza cena i ringi w zestawie ale jesli sa na zarowki to troche lipa. Ori lampy sa drozsze i trzeba by ringi dokladac ale to zawsze orginaly. Sam juz nie wiem.

Opublikowano
Więc tak. Zamontowałem dzisiaj lampy oraz zestaw HID. Lampy są zrobione w bardzo dobrej jakości, niewiele odbiegają od oryginału. Ringi świecą na żółto, no ale dużo im brakuję do oryginalny ringów BMW. No ale to jedyny minus jak na razie. Xenon świeci bardzo wyraźnie i daleko. Nie zauważyłem by do tej pory ktoś mrugał światłami że go oślepiam, co lepsze miałem kontrole policji dzisiaj i żadnej uwagi na temat świateł nie miałem:) Polecam z czystym sercem:)

A jakie kupiles zenony ile kalwinow i jakiej firmy moze podrzucisz jakies zdjecia jak swiecą i czy nie wywala ci bledu spalonych zarowek na kompie???

Opublikowano
teoretycznie powinny pasować, lecz jak włożysz w soczewki HID xenon

to musisz się liczyć z tym, że na stacji diagnostycznej nie przejdziesz badania technicznego

auto z xenonami musi być obligatoryjnie wyposażone w spryskiwacze reflektorów

jak zatrzyma Cię milicja to dowód może polecieć...

milicja a to dobre :D:D znajomy założył takie i kilka razy go kontrolowali i z policją nie miał problemu.

Opublikowano
policja jak widzi soczewkę to myśli że jest wszystko git,moje pytanie do Ciebie powiedz mi jak się wyciąga lampy?
Opublikowano

Xenony kupiłem na allegro: wystarczy wpisać e46 xenon.. 5000k.

Błędów na komputerze nie ma:) jest wszystko git:)

Lampy wyciąga się prosto, odkrecasz dwie śrubki z góry, dwie z dołu pod lampą(trudny dostęp), potem odpinasz kable i wyciągasz lampę podnosząc klosz lekko ku górze;)

Pozdrawiam

Opublikowano
Xenony kupiłem na allegro: wystarczy wpisać e46 xenon.. 5000k.

Błędów na komputerze nie ma:) jest wszystko git:)

Lampy wyciąga się prosto, odkrecasz dwie śrubki z góry, dwie z dołu pod lampą(trudny dostęp), potem odpinasz kable i wyciągasz lampę podnosząc klosz lekko ku górze;)

Pozdrawiam

A mozesz dac link do aukcji dzie kupiles xenony???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co chcesz wiedzieć na temat sprysków i samo poziomowania ? Jesli nie masz ori xenon tylko dokładane to uwazaj bo przy najmniejszej stłuczce wina moze spaść na Ciebie. Po prostu nie masz homologacji na taki zestaw. A ubezpieczyciel nic Ci nie wypłaci

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zeby dołozyć spryskiwacze musisz mieć listwe pod reflektor z ta zaslepką, dysze x2 , 2 pompki przy dyszach , przewody z końcówkami i rozgałęźnikami ,zbiornik spryskiwaczy z dodatkową pompką na xenon + ta pompka, instalacja do tej pompki i pewnie przekodowanie kompa. Samo poziomowanie mozna też założyć samemu

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano
zeby dołozyć spryskiwacze musisz mieć listwe pod reflektor z ta zaslepką, dysze x2 , 2 pompki przy dyszach , przewody z końcówkami i rozgałęźnikami ,zbiornik spryskiwaczy z dodatkową pompką na xenon + ta pompka, instalacja do tej pompki i pewnie przekodowanie kompa. Samo poziomowanie mozna też założyć samemu

Czyli jakby nie patrzeć koszt 1000zł na używanych częściach...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano
ja kiedyś patrzyłem po częściach to koszt prawie 1000 zł więc się nie opłaca, dałem spokój.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli jakby nie patrzeć koszt 1000zł na używanych częściach...

Tez tak mysle ze w tych granicach sie zmieścisz.

Kolega wyzej pisze ze sie nie opłaca. MOzna powiedzieć do pierwszej stłuczki , bo jak sie trafi na kogoś co sie zna to wina spadnie na Ciebie. Powie ze go oslepiłeś ze nie masz atestu na zestaw lamp i dostaniesz po tyłku.

Sprzedam

Opublikowano

Witam

A co w sytuacji gdy ktoś ma lampy z homologacją do xenonów???? Ja mam takie. Na lampie jest oznaczenie( nie pamiętam jakie, sprawdzał to diagnosta),że są przystosowane do xenonów. Dodatkowo lampy po odpaleniu wędrują w dół i w górę. Nie mam samo poziomowania bo mam pokrętło. Ale myślałem o takim zestawie xenonów. Spryskiwacze można by założyć od np. e39 które nie wysuwają się ze zderzaka tylko wystają na stałe. Do tego trójnik na wężach do pompki od spryskiwaczy i już powinno być git. O samo poziomowaniu nie myślę bo to za dużo zachodu i kosztów ( czujniki na wahacze i chyba moduł sterujący). Reasumując. Lampy homologowane na xenony spryskiwacze są. Czy ktoś może się o to czepić nawet w ekstremalnej sytuacji (stłuczka , wkurzenie miśka itp.).

Co o tym myślicie????

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Jestem na kupnie bmw e46 coupe i mam 3 pytanka a mianowicie czy e46 uszkodzone z przodu jest ciężkie do naprawy tzn są jakieś drogie części np cale moduły do wymiany żebym nie popłyną :) dwa to czy cześci blacharskie(błotniki) są przykręcane czy spawane? a 3 pytanie to czy można założyć lampy przednie po lifcie do coupe przed liftem?

Opublikowano

czy e46 uszkodzone z przodu jest ciężkie do naprawy tzn są jakieś drogie części np cale moduły do wymiany żebym nie popłyną :)

Obawiam się, że na to pytanie to ci raczej nikt nie odpowie. Nie napisałeś jak jest uszkodzone. Może być tylko pęknięty zderza,może ślinik wpadł do środka i leż sobie grzecznie na tylnej kanapie. Skąd mamy wiedzieć. Najlepiej weź jakiegoś blacharza i niech on obejrzy to auto i wtedy on ci powie.

dwa to czy cześci blacharskie(błotniki) są przykręcane czy spawane?

Błotniki są przykręcane.

Opublikowano
czy e46 uszkodzone z przodu jest ciężkie do naprawy

nie

tzn są jakieś drogie części np cale moduły do wymiany

chłodnica + chłodnica klimy w benyzniakach

chłodnica + chłodnica klimy + intercooler w dieslach

belka zderzaka

absorbery zderzeniowe

zderzaki [jeśli MPakietowe]

lampy Xenon

maska

czy cześci blacharskie(błotniki) są przykręcane czy spawane?

przykręcone i [chyba] klejone

czy można założyć lampy przednie po lifcie do coupe przed liftem?

inne listwy pod lampami.